Следва

Собственикът на Asos загуби трите си деца в терористичните атаки в Шри Ланка

Miriam de Ungría: Да уловиш елегантността!

Първото нещо, което забелязваме у нея е, че носи пръстен на палеца - символ на мъдрост, а после следват обичайните за зодията й /Дева/: особено отношение към детайлите, собствено мнение и висока оценка, и крехкост до доказване на противното, които улавяме благодарениe на безупречното бижу Huawei P30 Pro.

Celebrities преди 4 години

Принцеса Мириам е от онези жени, които носят перфекционизма си по практично наредените в едри вълни коси, а и няма как иначе - нали е от царско семейство. Постоянният й стремеж към естетиката и нуждата да бъде заобиколена от красиви неща я подтиква да прекара пет години в Мадридския университет "Комплутенсе", където получава степен по география и история на изкуството. Година по-късно принцеса Мириам се влюбва безвъзвратно в света на бижутата и започва професионално да изучава гемология, производство на бижута, восъчно формоване, скъпоценни камъни и дизайн на бижута - умения, които по-късно усъвършенства и в Италия. Следват курсове по изучаване на диаманти, цветни камъни и перли, както и такива за бижута, които й дават пълномощията да продължи кариерата си като дизайнер и оценител на бижута.

Всъщност принцеса Мириам стартира първата си колекция от бижута през 1991 г., обединявайки двете си страсти: дизайн и гемология, и заедно с група гемолози и оценители, основава испанската асоциация на оценителите на бижута (AETA), превръщайки се в неин президент. Няколко години по-късно тя вече работи за световно известната испанска компания Carrera y Carrera. През 2002-ра представя колекцията си от бижута „Градина от рози“ в Ню Йорк, която й отваря вратите на международния пазар. А две години по-късно стартира най-голямото предизвикателство: собствената си марка MdeU - бижута от 18-каратово злато, декорирани с естествени камъни и диаманти, ръчно изработени в Испания, с ярък почерк и запомнящи се акценти.

Преди дни снахата на цар Симеон и вдовица на първородния му син, княз Кардам, представи авторските си колекции бижута на изложбата Miriam de Ungria: Отвъд въображението. Моделите на MdeU се отличават със собствен почерк, индивидуалност и елегантност, подобно на създателката си, а колекцията Hearts and Roses е, разбира се, вдъхновена от българската роза.



"Българската публика ме очарова с вкуса и вниманието си към детайла. Затова държах да представя най-новата си колекция тук, защото знам, че красотата и оригиналният стил са високо ценени. В новата си изложба съм заложила на нестандартни форми, пречупени през усещането ми за елегантност и модерност", споделя принцеса Мириам, малко преди да ни разкаже по особено емоционален начин кое всъщност е "граховото зърно", превърнало я в Нейно Кралско Величество на ювелирния свят>>>


V.S.: Правите разкошни бижута, значи ли това, че наистина сте в постоянно преследване на естетиката и нуждата да бъдете заобиколена от красиви неща?
Принцеса Мириам:
Красотата на скъпоценните камъни винаги ме е привличала и очаровала. Те са изключителни. Всеки е различен, уникален и специален. Стремя се винаги да съм заобиколена от красота и да създавам красота за другите.

V.S.: Какво ви определя като жена?
Принцеса Мириам:
Смятам, че моите запазени марки са чувството за отговорност и стремежът към съвършенство. Или както се казва на испански: "Ако си заслужава да го направиш, направи го правилно".

V.S.: А като дизайнер?
Принцеса Мириам:
Същото! Да работиш самостоятелно е начин да изразиш себе си и онова, което чувстваш, представя твоята същност и характер. Никой не направлява работата ти, затова трябва да намериш правилния път вътре в теб.

V.S.: Кое беше нещото, което ви влюби в бижутата и скъпоцените камъни?
Принцеса Мириам:
Докоснах се до скъпоценните камъни в ранна детска възраст и оттогава съм запленена от тях. Моят баща винаги е обичал бижута, а моята майка имаше късмета да има щедър съпруг. Спомням си как той гледаше с внимание бижу, което беше подарил на моята майка - можеше да прекара часове, наслаждавайки се на красотата, цвета и отблясъците на всеки камък.

V.S.: По-важен е луксът или дизайнът сам по себе си?
Принцеса Мириам:
За мен и луксът, и дизайнът са еднакво важни. Никога няма да съществува лукс без издържан дизайн, независимо от икономическия смисъл на понятието лукс.

V.S.: Задължителното бижу, което всяка жена трябва да носи?
Принцеса Мириам:
Семпло е - Красив пръстен.

V.S.: Най-любимото ви лично бижу и история, която носи?
Принцеса Мириам:
Това е една огърлица с венчалните халки на мен и моя съпруг. Поставих едната халка в другата, така че да се завъртат свободно една от друга. Резултатът бе много красив, затова създадох две колекции, основани на тази концепция, а именно Ellipse и Color.

V.S.: Защо бижутата и ювелирството са неизменна част от модата?
Принцеса Мириам:
Аксесоарите са изключително важни, за да завършат всеки тоалет, за да го обогатят и разнообразят. Може да носите много семпла дреха и да я направите изключителна с ефектен аксесоар. Красотата на бижутата е в това, че те не само допълват визията по прекрасен начин, но в тях има и сантиментална нотка, която прави всяко бижу уникално, а с това и цялата визия.

V.S.: И последно, но не на последно място, какво прави едно бижу истинско произведение на изкуството и защо?
Принцеса Мириам:
Моята идея за изкуство се състои в пропорциите. Когато откриете красотата в произведение на изкуството, то там със сигурност има равновесие в пропорциите, има ритъм, всичко е балансирано. Така е във всяко изкуство - архитектура, скулптура, изобразително изкуство, и разбира се, в бижутерството, което аз възприемам като вид скулптура.


Улавяме кралската елегантност благодарение на новата перла в короната на Huawei - безупречното бижу P30 Pro и разкошната му камера, която e отличена с най-високата оценка до момента от експертната лаборатория за мобилна фотография и видеография DxOMark, а асоциацията TIPA го определи за „Най-добър фото смартфон на 2019-а година“.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.