Следва

ЧРД: Представяме ви порасналия принц Луи

Почисти и разкраси: Мона Гочевa и ГРАДЪТ

Трети градски шедьовър – част от кампанията на Cif, очарова Силистра

All About Life преди 4 години

Националната кампания „Почисти и разкраси с Cif“ пропътува близо 400 километра до Силистра, за да облагороди Младежкия дом и да създаде специален кът за младите хора и техните близки. Тази събота (20 април) творческият екип на Cif и включили се доброволци изчистиха фасадата на Младежкия дом и създадоха градския шедьовър „Площадката на изкуствата“.



Посланик на трансформацията е дълбоко свързаната с Младежкия дом, актриса и певица Мона Гочева, която започва да изгражда своя артистичен талант именно под покрива на Младежкия дом.

Насочваме вниманието си към мястото на събитието в приятната компания на Мона и ГРАДЪТ>>



V.S.: Коя е песента, която свързваш с първия си спомен оттук?
Мона:
Песните и спомените са прекалено много, за да избера само една. Първата, за която се сещам сега е “Ветрове” на Лили Иванова - първата песен, която избрах да пея на конкурс. Това се случи преди почти 20 години, а все още споменът оттогава е сякаш беше вчера.

V.S.: Кога последно беше в Силистра?
М.:
Силистра е толкова далеч от София и, за съжаление, организирането на пътуване дотам е малко трудно. Откакто се роди Никола обаче пътуваме по-често. Март месец ходихме, за да отпразнуваме рождения ден на баща ми. Месец по-късно съчетахме кампанията на CIF с имен ден + рожден на мама.

V.S.: Какво би ни разказала за пристанищния град?
М.:
Силистра е много красив и спокоен град. Въпреки че, когато бях малка, се дразнех на тази тишина и безвремие. Сега го намирам за доста чаровно и за голямо спасение от стреса в големия град. Освен в града има и доста места в окoлността, които си заслужат да се посетят - резерватът Сребърна, меджиди Табия и др.

V.S.: Разликата, която забелязваш преди/след?
М.:
Като цяло градът се развива, разкрасява и поддържа. Единственото, на което според мен трябва да се наблегне повече, е изкуството. Предполагам, че не само там, а и във всички по-малки градове в България, това е проблем. Това беше и една от причините да замина за София, когато бях на 14. Няма голямо поле за изява и не се стимулират достатъчно младите таланти. Но мястото, откъдето аз тръгнах, се казва Бърлогата (Младежки дом) и там винаги са добре дошли талантливи деца, които обичат музиката и мечтаят да са на сцена.

V.S.: Kакво би взаимствала и с кеф пренесла тук?
М.:
Както казах, обожавам спокойствието на малкия град, хората не бързат толкова, колкото тук! Там има 5 светофара, никога няма задръстване, винаги има къде да паркираш, а паяците са просто безгръбначни животни.



V.S.: Един ден с теб там ще излежда така:
М.:
Денят ми там е свързан предимно с почивка и хапване. На обяд задължително хапваме при баба - пилешка супа, домашна питка и кюфтета. Разходка в Дунавската градина. Следобедна дрямка вкъщи. Вечерите със семейството ми са любими. Много обичаме да играем Диксит, филми или асоциации.



Събитието беше подкрепено от Силистренската община и на него присъстваха представители на местни печатни и електронни медии, силистренци и гости на града. Всички те имаха възможност в последните дни от кампанията да дадат своя глас за вече качените предложения за градска промяна чрез гласуване с таблети на сайта на кампанията cifcleans.bg.



Тази година в хода на инициативата на Cif бяха трансформирани 3 градски кътчета в София, Плевен и Силистра, а за четвъртото място гласуването бе до 23-ти април на официалния сайт на кампанията. 


Намесата в градската среда в Силистра включи цялостно професионално почистване на фасадата на Младежкия дом, а артистите от Destructive Creation, тазгодишните партньори на кампанията, създадоха пейки, във формата на изкуствата, които децата изучават на място.



Поезия, музика, изобразително изкуство. Още по-цветен и завършен вид на площадката даде боядисването на оградата и вплетените в нея растения. Трансформацията ще радва както децата и младежите на Силистра, така и техните родители, които именно там чакат малките артисти да приключат заниманията си.



Целта на кампанията „Почисти и разкраси с Cif"  освен да внесе промяната и да превърне мръсното в чисто и грозното в красиво, е да трансформира, но и да вдъхновява хората за още добри примери, които да създаваме и така да облагородяваме средата, в която живеем. Градските шедьоври задвижват промяната около нас и вътре в нас, в това вярва Cif и допринася по този начин с кампанията.



Всички новости относно "Почисти и разкраси с Cif" се публикуват на официалния сайт, както и във Facebook страницата на Cif.


Почисти и разкраси: Крис Захариев и ГРАДЪТ

Почисти и разкраси: Диляна Попова и ГРАДЪТ


More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.  

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.