Следва

Beauty trend: Порцеланова кожа и с какви средства

Ловци на митове: 7 баснословни твърдения за почистването на кожата - развенчани

Факти, фикция или фолклор са следните седем?

Face преди 4 години



Както перфектният #outfitoftheday не може да започне без солидна основа, разбирайте значима част с непреходна кройка и евъргрийн стилистика, така и безупречната бюти визия не би могла да се случи без стабилно начало - в случая добрата основа се изразява в the very first step от всеки разкрасителен обичай, било то дву- или десетстепенен - почистването.


Част от почистващата серия на Jowae с императорски божур

Сам по себе си ритуалът е сравнително несложен, но това не значи, че всичките детайли и фини хватки са усъвършенствани до нивото на Идеал. Множество плаващи наоколо митове и легенди са в готовност да ни подведат към поемането по един обратен на правилния "почистващ" курс във всеки момент. Сигурни ли сте, че не сте в графа Подведени? Е, няма как да сте напълно убедени, а за да се разбере, начинът е един: излагаме неоспорими факти в подкрепа на развенчаването на седемте най-упорити и често срещани мита за лицепочистващите продукти, практики и техники, плод на фолклора и нищо повече. Да им вярвате е избор, а да знаете истината - привилегия. It's all in the details>>>

МИТ #1: Недостатъчното (или недостатъчно честото) почистване на лицето води до акне.
Подходът ни към грижата за кожата, почистването и цялостното поддържане се води от единствената фундаментална нужда - да поддържаме баланса й. Две почиствания дневно за премахването на грима, натрупаната мръсотия, бактерии, излишния себум и останалите нечистотии от повърхността на кожата, в комбинация с редовно ексфолиране и използването на дълбоко почистващи маски (за премахване на мъртвите клетки и натрупвания), са абсолютно достатъчни. Нежният, но дисциплиниран подход към почистването, помага кожата да бъде добре почистена и същевременно да опази естествения си баланс.

МИТ #2: Миенето с топла вода е полезно за кожата.
Разбирането и ясното осъзнаване на типа кожа, с който си имаме работа, както и състоянието й, е ключов при намирането и избирането на подходящ почистващ продукт. Имайте предвид заобикалящата ви среда, докато избирате грижата за кожата - също така обмислете вариант, в който променяте използваните продукти със сезонната смяна. Лека формула, подсилена от подхранващи кожата екстракти, може да бъде по-подходяща за употреба през зимата и при по-остър климат, докато един по-силен гел например, би бил идеален за топлите, влажни климатични условия, а и тези, които могат да се похвалят с целогодишно мазна кожа. Топлата вода не е вариант - в никакъв случай. По-високата температура на водата при почистване на лицето наранява кожата, макар и не видимо - излага на риск естествената й липидна бариера, повишавайки риска от прекалена чувствителност и сухота. Хладката и дори студена вода са препоръчителни, особено за по-сухата кожа.

Част от почистващата серия на Jowae с императорски божур

МИТ #3: Ако почистващият препарат не придава "скърцащ" ефект на кожата, то той не е ефективен.

В своята същност, почистването е несложен процес, ефектът от който може да се усети веднага - можем да усетим, ако почистващото средство ефективно е премахнало излишния себум и нечистотия непосредствено след използването. Също така, нужно е едно ползване, за да разберем дали клийнсърът отговаря на текстуралните и сетивните нужди на дермиса. Сухата и чувствителна кожа има нужда да се усети успокоена по време на употребата, а финалният й вид да е мек, без усещане за напрежение; комбинираната към мазна кожа предпочита да бъде третирана с дълбоко почистващи средства, категоризиращи се с освежаващ и ободряващ завършек. Това, че кожата не скърца след почистване, не означава, че действително не е почистена.

МИТ #4: Двойното измиване е задължително, защото осигурява по-обстойно почистване на кожата.
При повечето хора двойното почистване е просто излишно, че дори подлага на риск хиполипидния слой на кожата. Достатъчно добрите почистващи продукти не се нуждаят от двойно и тройно нанасяне, а вършат задачата си още с първото - всяка формула е създадена с тази цел.

МИТ #5: Химическите ексфолианти са по-ефективни от физическите.
И физическите, и химическите ексфолианти изпълняват подобна функция - помагат за клетъчното обръщение на външния кожен слой - но оперират чрез различни механизми. Използването и на двата типа ексфолианти прекалено често може да увреди и раздразни кожата. По-голям риск за това има при употребата на физическите ексфолианти - изненадващо, но факт. Ексфолирането два пъти седмично е абсолютно достатъчно.

МИТ #6: Хидратацията не е задължителна за мазната кожа.
Въпреки всичко, което си мислите за мазната кожа, тя също е уязвима на дехидратация. Видимите проявления и признаци на дехидратираната кожа може би са по-забележими върху сухата кожа, което се обяснява с липсата на мазнина и себум. Недобре хидратираната кожа често се явява като потъмняла или петносана; изтъняла и с по-видими линии. След като на дехидратирната кожа й липсва влага, подходът към третирането й би следвало да има както вътрешен, така и локален (външен) фокус. Вътрешно, третираме, повишавайки консумацията на вода и храни, богати на омега-3 мастни киселини, а външно, наслагвайки водни формули като тонери без съдържание на алкохол и серуми, базирани на основата на алое вера, за да осигурят нужното овлажняване, като добавят редовната употреба на формули, съдържащи натриев карагенан, който да поддържа свойственото ниво на хидратация на кожата.

МИТ #7: Почистващото олио не е подходящо за мазна и склонна към акне кожа.
За по-мазните типове кожи, а и при по-топлите и влажни климатични условия, при които съществува вероятност за увеличаване на отделянето на себум, се препоръчат освежаващи гел формули за дълбоко и по-ободряващо почистване. Млеката, с деликатната си натура и способност да почистват, без да смъкват нивото на хидратация, са идеални за суха, уязвима и чувствителна кожа, както и за комбинирана кожа, която клони към изсушаване, особено през зимата. А елементарно химическо обяснение дава и опровержение на твърдението, че мазната кожа не трябва да се третира с олио и масла - мазнината се разтваря в мазнина, съответно това го прави не само позволено, а дори го превръща в един от най-подходящите подходи за справяне с мазната кожа.


Измиващ гел, Почистващо мляко, Гел - Олио

Задължителната стъпка Първа от всеки бюти ритуал, можем да отбележим като разяснена, дори разнищена из основи. За всеки оставяме обаче да избере правилния за себе си, търсенията и най-вече особеностите на кожата си продукт. Докато издирвате перфектното почистващо средство, комбинация от измиващи, успокояващи и изглаждащи свойства, споменаваме три продукта, на които попаднахме по време на проучването си по повод корейската козметика и по-конкретно френско-корейските фантазни формули.

Три текстури с отмиване – измиващ гел, чувствено гел-олио и изключително неженo почистващо мляко за чувствителна кожа се присъединяват към гамата продукти с императорски божур (мицеларна вода и почистващо мляко) и лотос,  борейки се със замърсяванията, които се натрупват през деня, както и с упорития грим, дори и замърсяващите частици, които проникват в кожата в дълбочина. Както винаги, формулите на Jowaé са подсилени с антиоксидант Лумифенол – ексклузивна патентована активна съставка и най-добрите медицински растения от азиатската фармакопея. Те съдържат до 99% съставки с естествен произход, така че са нежни към кожата и околната среда. Ден след ден, Jowaé спомага постигането на перфектна балансирана кожа, което, както уточнихме, е и главната ни цел.

Почистващото мляко за чувствителна кожа е подходящо за нормална, комбинирана и дори чувствителна кожа. Отличен за почистването на грима и замърсяванията с една лесна стъпка. Има успокояващи свойсвта и е изключително ефективен, благодарение на патентованата съставка Лумифенол и императорския божур в състава му. Почистващото мляко придава мекота, свежест и равномерен тен на кожата. Подходящ за почистване на грим от очите. Нищо чудно, че корейските дами го обожават!


Гел-олито за нежно почистване е основен продукт в Корея - топи се по кожата и се отмива лесно. Идеален за почистването на пигменти (дори онези упорити пигменти в дълготрайния грим), лекият гел може да се използва при всеки тип кожа, дори чувствителна и без никакви угризения върху мазна. МИТ #7!


Измиващият гел за лице с екстракт от свещен лотос е подходящ за комбинирана, мазна и чувствитена кожа. Безцветният гел интензивно почиства кожата без да я дразни. Съдържа антибактериална липоаминкиселина, която неутрализира бактериите и спира появата на несъвършенства. Ден след ден, кожата става все по-стегната. Лекият и безцветен измиващият гел се превръща във фина и лека за изплакване пяна, а още по-прекрасното е  деликатния му  аромат на мандарина, жасмин и мента.


Почистването на кожата е важно, да, а почистването й с императорски божур  и свещен лотос - освен необходимост, е и същински момент на щастие!


Всички продукти за почистване от гамите може да намерите на jowae.bg, както и в аптечната мрежа. 

More Face