Следва

Lunchtime shopping: Welcome to the candy shop

Новите стари традиции на Lela Rose

Lela Rose продължава да се придържа към познатите и всъщност донякъде остарели сватбени традиции, преразгледани обаче в олекотена естетика, в която класиката е все така на почит.

Runway преди 4 години

В основата на тази традиция застава предаването на семейното бижу, нещо "взето назаем", което отдава почит, но и още свързва поколенията жени в семейството. Самата дизайнерка споделя следното: "Когато ме попитат от какво се инспирирам, винаги говоря за майка ми и баба ми." А това вдъхновение се пренася в колекцията под формата на класически и нежни във визията си сватбени рокли, в мини и макси силуети. Част от тях биват придружени от богато стилизирани брошки във винтидж вид, несъмнено навяващи за гореспоменатия обичай.

Въпросните брошки могат да се четат и като доста смел подход за дизайнерката, творяща предимно в класическата и значително по-обрана естетика, но те успяват да се превърнат в неразривна част от колекцията, давайки едновременно с това доза динамика. Освен чрез красивата декорация, американската дизайнерка надскача познатия си маниер, представяйки сватбено съчетание от издължен елек, панталон и обувки на дебел ток, което макар и да не е напълно нова концепция, спокойно може да се счита за такава в романтичната къща на Lela Rose>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.