Следва

Преместаването на Хари и Меган в Африка ще струва над 130 милиона

Цветята на малката Ида: Роза

La vie en fleur... най-красивите мигове от пролетта с Huawei P30 Pro

All About Life преди 5 години

"Трябва да ти кажа, че щом кралят и придворните се завърнат в града, цветята тутакси побягват от градината право в палата и там за тях настъпва весело време. Да можеш само да ги видиш отнякъде! Двете най-хубави рози седят на трона, а червените петльови гребени се нареждат от двете им страни и се кланят. Сетне се явяват всички хубави цветя и балът започва. Сините теменуги представят мънички морски кадети, те танцуват със зюмбюлите и минзухарите, които наричат госпожици. Лалетата и големите жълти нарциси се държат като стари дами: те гледат танцуващите и се грижат за реда."



Банално използвана от мнозина, днешната флорална принцеса е абсолютното must have клише за всеки романтичен, а и не само, празник.

Въпреки това е толкова мистично чаровна, че винаги има нещо, което не знаем за нея, дори и всеки ден да се дивим на подредените й във възбуждащо ядро листенца и изключително дълбок аромат.

Познавате я, но все пак - приятно запознанство>>>

Роза



* произход:
семейство Розови. То включва около 100/150 вида храсти и лиани, разпространени главно в Азия, в по-малка степен в Европа, Южна Америка и Северозападна Африка. Счита се, че отглеждането на рози за получаване на розова вода и по-късно на розово масло е започнало в Индия и Египет.
В средата на 19 век се е формирала така нар. Розова долина, в района между Павел баня, Казанлък, Карлово и Стрелча. В Долината на розите всяка година в първите дни на юни се отбелязва Празникът на розата.

* характеристика: Цветът на розата е ароматен, красив и богат на пластове. Стъблото е покрито с остри бодли, а цветове на листата му варират от светлозелено до тъмнокафяво.

* любопитни факти: Суеверието гласи, че да хвърлиш розови листа в огъня носи късмет.
Американски учени са открили, че розовото масло трудно се влияе от температурните промени и затова те го използват в изработването на космическите екипировки.

* символиката в цвета на розата:
Червената роза символизира любов и страст;
Розовата роза е със значението на приятелство, радост и признателност;
Жълтата роза може да символизира ентусиазъм, но за много народи означава измама или предателство;
Оранжевата
роза е страст и жажда за живот;
Бялата роза изразява преход или нов завой в живота (като раждане, брак или смърт), както и безусловна любов, чистота и невинност.


Кадрите са заснети с невероятния Huawei P30 pro, който, независимо от това къде сме, успява да улови и запечата красотата около нас.

Благодарим и на NEA за гостоприемсвото и вниманието на нейните нежни и красиви цветя.

А тук припомняме другите си флорални запознанства:

Цветята на малката Ида: Антуриум

Цветята на малката Ида: Кала
Цветята на малката Ида: Лале 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.