Следва

Този ясен обект на желанието: Meringue от Marlies Dekkers

Trend Report: Fresh Take On Lace

null

All fashion преди 4 години


Off-White


Christopher Kane


Marco de Vincenzo

Наблюдавайки в подробности дизайнерските дефилета за настоящия пролетно-летен сезон, лесно можем да стигнем до извода, че дантелата, макар и да без да е основен тренд, всъщност бива доста широко застъпена в голяма част от показаното. Тя упорито намира своето място сред дизайнерските избори още круизните колекции насам, а за Пролет/Лято 2019-та позицията й е категорична. Първоначалното впечатление от материята обаче съвсем не наподобява първата мисъл, идваща наум - не става въпрос за леко стерилни и претенциозни миди рокли, а по-скоро за модерен подход, пречупен през призмата на уличната мода.


Koche

Внушението е доста олекотено - дантелата като едно общо се разработва в свободни и дори взаимствани от мъжкия гардероб силуети; а като детайл следва да бъде разрязана, с разменена позиция или криво поставена, за да акцентира по правилния начин късите шорти или boxy ризите с къс ръкав.


Sacai


Alexander Wang

При Victoria Beckham дантелата е mismatched и в една единствена риза място намират двата цвята на екрю и черно, както и още мотиви в различна големина и вид, поставени незадължително симетрично един спрямо друг.


Victoria Beckham

Ако новото при дантелата този сезон е смяната на внушения, то това съвсем не означава, че романтичният прочит остава на заден план. Напротив, той продължава да е все така актуален и съобразен с почти всеки един от настоящите трендове, а дантелата е, може би, най-естественият избор, който да го придружава. Имената на Erdem, Elie Saab, Burberry и Christopher Kane отговарят на очакванията за романтика, а част от тях дори и ги надскачат с интересен стайлинг, прескачащ бариерата на очакваното>>


Burberry


Erdem


Elie Saab

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 11 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.