Следва

5 неща, които е добре да имаме предвид относно новата първа дама на Украйна

Love to quote: Модният скулптор Issey Miyake на 81

inspiration...

Celebrities преди 4 години

Роден вчера през 38-ма година в Хирошима, да се разбира, че навърши 81. Иначе е японски моден дизайнер особено популярен с технологичните си креации облекло, изложби и аромати.

Парфюмът L'eau d'Issey е най-известният му продукт, въпреки че през 1964-та завършва Tama Art University в Токио с бакалавърска степен по графичен дизайн.

Работи в Париж и Ню Йорк, но през 70-те сърцето го връща в родна Япония, където открива Miyake Design Studio - висок клас производител на дамска мода, а в последствие и на мъжка такава.

Иконичен е дотолкова, че дори Стийв Джобс се влюбва с минималистичното му черно поло, което превръща в собствена запазена марка.


А репликата му "Дизайнът не е за философстване, той е до живот" ни накара да се разтърсим за още подобни, защото Issey Miyake е must read за вторнишки вдъхновения>>>

"С известна доза въображение може да носите дрехите ми от сутрин до... вечер"

"Личното въображение не е за да се използва с комерсиална цел, а за да доставя удоволствие"

"Не създавам модерна естетика... Създавам стил, основан на живота."

"Много хора повтарят миналото. Аз не се интересувам това, предпочитам еволюцията."


"Няма граници за това, кое може да бъде тъкан."

"Дрехите стават все по-лични, с повече индивидуален вкус."

"Много хора смятат, че дрехите са само за носене, но аз мисля, че трябва да им се възхищаваме публично, точно както гледаме филм. Именно заради това музейните изложби с дрехи са изключително важни."


"Правя дрехи и не ми пука за модерните неща."

"Обичам жените, които имат своя собствена представа за живота. Жените, които са сигурни, чувстват се комфортно в кожата си, силни са, и най-вече горди от себе си - не обаче по арогантен начин, а по онзи особено женствен и специфичен начин."

"Не се интересувам от дрехите като концептуална форма на изкуството. Осъзнах, че искам да направя облекло, което да е толкова универсално, колкото са дънките и тениската."

"Е, това, което правя са дрехи, а скулптури."


More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 8 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 4 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.