Изложбата за съвременно изкуство „Чуйте ни – Артистичен интелект“ вече и с 3D разходка

Пловдив 2019

3D разходка на две от пространствата на изложбата за съвременно изкуство „Чуйте ни – Артистичен интелект“ разработиха немски експерти специално за гостуването й в България. Разработката включва 360 0 виртуална разходка на помещенията в сградата на Градска художествена галерия и СКЛАД, където онлайн посетителите могат да разгледат експонатите и произведенията на Дойче Телеком отблизо, посредством своите смарт телефони и устройства. Линк към виртуалното разглеждане на изложбата е достъпен на сайта на „Пловдив 2019“. Подобни виртуални разходки вече имат едни от най- големите музеи по света като МОМА, Музеят Метрополитан, Бузар и най-големите национални художествени галерии. Виртуалната галерия ще остане достъпна онлайн и след приключване на изложбата на 30 юни.

За всички, които искат да видят изложбата и на място организаторите са подготвили тур, който започва в 10.00 всеки четвъртък от СКЛАД и преминава и през шестте й локации – Градска художествена галерия, Балабанова къща, къща Хиндлиян, Галерия „Златю Бояджиев“, Народна библиотека „ Иван Вазов“.

„Чуйте ни – артистичен интелект“ е изложба към програмата на Пловдив-Европейска столица на културата. Тя показва над 80 творби, създадени през последните 30 години от повече от 40 художници, родени и израснали в Източна Европа и е част от немската колекция „Дойче Телеком“. Проектът е съпътстван от образователна и медиаторска програма, насочена към широката публика – деца, ученици и възрастни.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.