Следва

Time's 100: Кой какво облече на галата

Цветята на малката Ида: Карамфил

La vie en fleur... най-красивите мигове от пролетта с Huawei P30 Pro

All About Life преди 4 години

"Месецът блестеше през прозореца точно в средата на пода и в стаята беше светло като ден. Всички зюмбюли и лалета стояха на пода в две дълги редици, по прозорците не бе останало нито едно цвете, там се виждаха само празни саксии. Цветята танцуваха чудно хубаво по земята и се държаха едно друго за дългите си зелени стъбла. На пианото седеше един голям жълт нарцис, който Ида беше видяла през лятото."



Напук на неписаните правила, че подобно флорално съкровище "украсява" само тъжни поводи, решаваме да ви го подарим на особено хубав, никак не случаен, ден - Велика Сряда, денят на предателството, защото „В този живот все някой трябва да те предаде, за да възкръснеш...“

Приятно запознанство>>>


Карамфил



произход:
род покритосеменни растения от семейство Карамфилови, който включва около 300 вида. Разпространени са главно в Европа и Азия, няколко вида се срещат в Северна Африка, а един (Dianthus repens) - в субполярните части на Северна Америка. Съществуват много легенди за Карамфила, като според една от тях цветето е поникнало на мястото, където е паднала една от стрелите на нещастно влюбената богиня Артемида. Друга легенда разказва, че Карамфилът е бил любимото цвете на древногръцките богове и оттам идва и името му. Латинското наименование на карамфила е Dianthus, което означава цвете на боговете.

отличителни белези:
красота и нежност. Разнообразни на цвят, с дълго, характерно за Камфилите стъбло. Лесен за отглеждане. С невероятен аромат.


Кадрите са заснети с невероятния Huawei P30 pro, който, независимо от това къде сме, успява да улови и запечата красотата около нас.

Благодарим и на NEA за гостоприемсвото и вниманието на нейните нежни и красиви цветя.

А тук припомняме другите си флорални запознанства:

Цветята на малката Ида: Антуриум
Цветята на малката Ида: Кала
Цветята на малката Ида: Лале

Цветята на малката Ида: Роза 

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 9 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 9 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.