Следва

Модният канал FTV през ноември и на български

Outfit... Моделът Християна Вучева

Няма как да не си чувал за Християна или да не си виждал красивото й лице по модните сесии и събития в...

Fashion преди 14 години

Няма как да не си чувал за Християна или да не си виждал красивото й лице по модните сесии и събития в последните месеци.

Макар и само на 18, младата моделка успя да набере значителна скорост в заниманията си – от модните фотосесии до подиумите на London fashion week .

Каква е Християна обаче в ежедневния си ритъм, какво е личното й усещане за стил и как едно момиче на 18 знае къде е мярката на всичко, разбрахме като направихме един своеобразен разбор на стила й...

ВС: Здравей, кажи ни какво си облякла днес?
ХВ:
Здравейте! Обувките са Topshop, полата H&М, чантата и очилата са от vintage магазин, а потникът - Zara. Caкото ми е много любимо, но е находка от някакъв малък магазин.

ВС: Кои са марките, с които можеш да определиш стила си?
ХВ:
Няма такива! Нямам любими, обичам да комбинирам от всичко по малко и по този начин да намирам себе си. Не робувам на марки и дизайнери, когато харесвам нещо и мога да си го позволя, останалото няма значение.



ВС: А има ли такива, които никога не би облякла?
ХВ:
Не, има само такива които не мога да си позволя (смее се). Всички харесваме couture например, но малко от нас могат действително да се обличат така.

ВС: Носиш ли нещо – аксесоар или дреха, която определено говори за характера ти?
ХВ:
Медальонът ми е много любим! Най-обикновена плочка е и няма някаква сантиментална стойност, но не се разделям с него! Също така обожавам семпли бели топове, тишърти, ризи и каквото се сетиш. За мен семплият тоалет е най-добрият избор. Не харесвам претруфеният стил на българките, който господства по улиците. Както виждате, всеки втори е шарен, тупиран и фолк и това определено не ми допада!

ВС: Какво предпочиташ сутрин? Висок ток и рокля или скини джинси и удобни обувки?
ХВ:
Имам прекалено забързано и натоварено ежедневие и не мога да си позволя да изляза от вкъщи на висок ток или с рокля. Залагам на ниските удобни обувки, защото имам прекалено много ходене пеша и по очуканите софииски улици това няма как да се случи на токчета.

ВС: А към какво посягаш вечер, когато излизаш да разпуснеш с приятели?
ХВ:
Вечер си позволявам повече да експериментирам, но така или иначе моят стил не е елегантният и обикновено винаги присъства по-спортен, по-casual елемент. Освен това за мен една дреха винаги трябва да е на първо място удобна. Може да е много красива на закачалка, но ако не се чувствам добре в нея, не правя компромиси.

ВС: Какво освен белите топове изобилства в гардероба ти?
ХВ:
Има много панталони! Обичам жените в мъжки дрехи и го намирам за изключително секси! Няма да намерите в гардероба ми дълбоки деколтета и къси поли, леопардов принт и изобщо фолк аксесоари.

ВС: Каква е при теб чантата – голяма или малка, предпочиташ ли определени марки и модели?
ХВ:
Обичам големи чанти, които да побират всичко, което ми трябва. Моделите са по-важни, ако ми е харесва няма значение дали е Versace или е 15 лева. Хората прекалено много се влияят от марки и цени, а всъщност това не е важно. Човек трябва да изразява себе си по начина, по който се облича, а това не става като се робува на марки и тенденции, става с усет.

ВС: За какво би похарчила много, ама наистина много пари?
ХВ:
Нещо, което наистина адски много ми хареса! Не е нужно да е дреха, харесвам антики и сувенири. Сега преобзавеждам спалнята си и се прехласвам много по мебели.

ВС: Имаш ли си любим магазин, от който винаги пазаруваш?
ХВ:
Не, пазарувам от много места, гледам да разнообразявам максимално. В София и въобще в България, изборът е много ограничен – има световни марки, достъпни за масовия потребител, които все още не са навлезли, като H&M, Zara... Същото важи и за vintage shop-овете - тук все още няма стойностни такива. Иначе харесвам да пазарувам от Mango например.



ВС: Любопитно ни е как протича ежедневието на един модел, какво правиш сутрин например, рано ли ставаш....
ХВ:
Сутринта ми протича съвсем нормално. Рядко пия кафе, закусвам ако имам време, и излизам. Понякога последните две се случват в движение (смее се).

ВС: А спортуваш ли?
ХВ:
Не съм особено спортна натура и никога не съм била, по-скоро структурата ми е такава. Като малка плувах и сега мисля да възвърна този навик, но по-скоро за удоволствие. Диети не пазя.

ВС: Какво обича да прави Християна Вучева, когато не е на подиума?
ХВ:
Нямам точно хоби, но като всеки млад човек, обичам да се забавлявам с приятели. Също така от малка ми е интересна астрологията и чета много такава литература.

ВС: Докъде мислиш да стигнеш в професионалното си развитие?
ХВ:
Каквито и професионални планове да имам, те не трябва да пречат на следването ми. Уча Стопанско управление в Софийският университет, така че плановете ми за напред са свързани с това занимание. Обмислям специализация в чужбина, но сега съм 1-ва година студентка, така че има време и затова. Опитът в чужбина никога не е излишен, в малка държава като България, човек има нужда да види как се случват нещата навън, за да може да ги приложи и тук.
 

More Fashion