Следва

Испанският култ в новата на Zuhair Murad

Бивша стилистка на Vogue пуска собствена линия бански костюми

summer is here...

All fashion преди 4 години



Талия Колинс е добре познато име в модните среди - съвсем доскоро тя бе част от стилистите на френския Vogue, а вече се подвизава в ролята и на дизайнер. Талия прекарва цели пет години като част от криейтив екипа на Vogue Paris, където не просто трупа опит, но и още сформира своята естетика и вкус. Така като естествено продължение на кариерата й идва идеята за създаването на линия бански костюми. Казваме естествено, защото втората най-голяма любов на Талия, след модата, е именно океанът.



Младата дизайнерка е ориентирана към устойчивостта на модата в глобален план, затова и собственият й бранд следва интересна концепция. Самите модели са класически и съответно неподлежащи на тенденциозни течения, но и още биват произведени от рециклирани рибарски мрежи. Според споделени на сайта на бранда проучвания, всяка една изхвърлена в морето/океана рибарска мрежа убива средно между 30 и 40 морски създания годишно. Талия се посвещава на каузата за опазването на океана и освен работата си с изцяло рециклирани материали, тя дарява 10% от печалбата на всеки един продаден чифт на неправителствената организация Healthy Seas, която се занимава с рециклирането на мрежите.



Колекцията бански включва стилово издържани дизайни от цели и половинки модели в монохромна палитра, които могат да се съчетават помежду си по различен маниер, а използваната материя скулптурира тялото, но и предпазва от слънчевите лъчи, благодарение на вградения в нея 50 SPF фактор. Освен това всеки един дизайн може да бъде персонализиран с инициали в злато и фин шрифт по желание.

"Колекцията ми е ориентирана към жените, които ги е грижа за дрехите им - какъв е техният произход и какво ще се случи с тях след това."

Всеки един от моделите, независимо дали цял бански или половинки, идва на цена от 158 паунда и може да бъде закупен на сайта на бранда и ТУК!

More All fashion