Следва

Carine Roitfeld Perfumes: Седемте любовника

Beauty trend: Порцеланова кожа и с какви средства

Преход от сияеща към матова...

Face преди 4 години

Макар и привикнали към нея като императив, сияещата кожа постепенно минава на втори план, отново отстъпвайки място на матовия финиш. Тенденцията не изисква да се матираме като за последно, оставайки без грам здравословен блясък на финала. Всъщност, новите визаж-изисквания ни водят в златната среда, или постигането на нещо средно като ефект - а.к.а. порцелан. Това означава идеално гладка и чиста кожа, като полирана, без несъвършенства, сияеща деликатно.

За да увенчаем с успех тази светла мисия, първото и много важно нещо е да почистим в дълбочина кожата с необходимите продукти за дълбоко почистване на порите - избираме между гел, маска, пяна. След тонизиране и хидратация, внимателно нанасяме фон-дьо-тена. За допълнително сияние можем да ползваме праймър със светлоотразяващи частици. Ако порите са разширени, решението е изглаждаща база на основата на диметикон /силиконово масло/, запълваща порите.

Порцелановият ефект се постига с пудри, bb- и сс-кремове и фон-дьо-тени с полуматов ефект. Тоналният продукт нанасяме както ни е удобно, след което пръсваме лицето със спрей, термална или клетъчна вода, може и хидролат (цветна вода) и с "потупващи" движения минаваме по лицето с гъбата, за да оберем излишния тон и да "настаним удобно" продукта върху лицето.

Резултатът се фиксира с помощта на прозрачна светлоотразяваща пудра. Не е необходимо да я нанасяме на цялото лице, достатъчно е с малко количество по тампона да минем около носа, в областта между веждите и малко под очите, близо до скулите. Прозрачната пудра ще придаде нужния блър ефект. 

More Face