Следва

Lunchtime shopping: С 40 процента надолу в Asos

Испанският култ в новата на Zuhair Murad

Spanish weddings, matadors, and flamenco dancers for inspiration…

Runway преди 4 години

Новото булчинско предложение на Zuhair Murad отново доказва името му на един от по-ярките представители на висшата мода, технологично и като начин на мислене, имплементирано в брайдъл посока. Колекцията за пролетта на 2020-та е ориентирана към испанската култура и традиция, по-задълбочено спирайки се върху матадорите и фламенко танца.

Творейки в западно-европейска посока, ливанецът обръща внимание на традиционната булчинска форма и изисканата линия, преразгледани в култова испанска стилистика от обемни поли, прилепнали горнища и фламенко наслагвания във веревни нива. Паралелно с избраната тема, Мурад създава и в собствения си емблематичен дух, като акцентът е хвърлен върху декоративността, интерпретирана в множество ръчно изработена дантела, деликатни цветя, пера, мъниста и панели от тюл с дискретно-провокираща роля върху деколтето, ръкавите, гърба, та дори и цялото тяло.

По отношение на аксесоари, испанската булка на Зухаир е стилизирана с разкошна тип фламенко аранжировка от цветя под формата на фасцинатори, бродирани воалетки и украшения за глава, както и тореадорски дух в детайлите с висящи пискюли и камъни.

Традиционно-испанската колекция на Zuhair Murad, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.