Следва

Уличният стил на звездите: На Шарън принта, еспадрилите и цветната чанта

SHAPES OF SAND... be there!

Елементарни частици, образуващи солидни форми.

All fashion преди 4 години

Преминаване от състояние на суровина в това на продукт. Промяна на състоянията: от насипно зърнесто в прозрачно гладко. Тема на структурите, текстурите, тактилните плътни повърхности в контраст с полираните, (полу)прозрачните, с деликатен блясък или ламинирани покрития. Темa на естествените материи: лен, памук, коприна. Бижута от порцелан, стъкло и с грапави или свръхгладки повърхности. Естествените природни, земни цветове са на преден план, допълнени с нежни пастели и освежени от един акцентен цвят.

Адриан Вълчев

ПРИРОДАТА КАТО СЪЗДАТЕЛ
вдъхновява дизайнерския екип на ИВАН АСЕН 22 за нова съавторска колекция, която ще бъде представена до 30 юни 2019 в тематично оформените пространства на шоурума на дизайнерската платформа на едноименния адрес, с официално откриване на 6 юни от 19:00 ч.

Радостина Клинкова

Партньор на събититието е „КАОЛИН АД”, чийто суровинен пясъчнообразен продукт „каолин” е в основата за създаването на стъкло и порцелан. Този вдъхновяващ материал преминава от насипно състояние в солидно и образува нови форми - процес, характерен и за работата на дизайнерите, сътворяващи уникални триизмерни дрехи от плоски двуизмерни материи. Пясъкът като един от символите на слънчевото горещо лято – нека го усетим отсега чрез подготвящите за него дизайнерски творения! Дрехите ще са потопени във всички нюанси на пясъчното: бежово, карамел, светлосиво. Ще видим и „бяло в цвят”: свръхсветли пастелни тонове, бледорозово, nude, сивкав пепел от рози, както и цветовете на заобикалящата пясъчните находища природа: синьото на небето, тюркоазено-зеленото и ментовото на водата, жълтото на меката слънчева светлина. Ярък акцентен цвят ще бъде тъмното червено и наситеното зелено.

Адриан Вълчев

Спиращата дъха гледка на пясъчните кариери във Ветово, област Русе пък ще е своеобразен неповторим природен „фон” на планираната с моделите на дизайнерите фото-сесия с фотографа Петър Тановски, за която спечелихме македонския топ-модел Ивана Гелева.

Милена Начева

В събитието участват 26 автори, между които модните дизайнери
Георги Флоров, Росица Мршич, Диляна Иванова, Динка Касабова, Инна Габровска, Милена Начева, Славина Петрова, Юлияна Янъкова, Мая Каранешева, Ива Григорова, Радостина Клинкова, Теодора Шуманова, Мария Попова, лейбълите Prototype 23, carevitsa, nelmit, Jar & Jam, MINTY, YOD by Яна Дворецка, бижутерите Виктор Павлов, Евгения Цанкова, Велислава Божинова, Калина Чанкова и младите им колеги Благовеста Кенова (KENNA Jewelry) и Гергана Труканова, избрани като „нови имена”. Гост-дизайнер от Сърбия е дизайнерът на аксесоари Ивана Мартич с нейния лейбъл TOTA.

KENNA Jewelry

През времетраенето на събитието са заложени и допълнителни специални събития: дизайнерски уикенди с предствяния на индивидуални капсулни колекции в присъствието на дизайнерите:
8.06. – Rosica Mrsic, HIYOKU collection S-S 2019,
15.06. – Милена Начева, колекция „Côte d’Azur“
22.06. – OFF Limits Studio (Мая Каранешева, Ива Григорова), колекция „Hybrid Shades“
29.06. – Jar & Jam, колекция „Flashback“.

колаж: OFF Limits Studio

be there! ние ще сме...


колаж: OFF Limits Studio 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 43 минути

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 19 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.