Следва

#ootd: Дяволът носи Prada, а Свети Патрик - Dries van Noten

Точно ПЕТ неща, които НЕ знаем за новата стилистка на Кейт Мидълтън

Аристократка, Vogue момиче & най-добра приятелка...

All fashion преди 4 години

В началото на 2019 г. стилистката на Кейт Мидълтън, Наташа Арчър, която работи за Двореца в продължение на 12 години, се оттегли в отпуск по майчинство - и съответно, както традициите повеляват, бе временно заменена. Не от кого да е, а от бившия редактор на Vogue и близка приятелка на херцогинята - Вирджиния Чадуик-Хейли, главна виновница за присъствието на ярката лилава Gucci или пък за палацо черните панталони в кралския дрешник.

В редовете по-долу с няколко изречения ви разказваме коя е тя и защо Катрин вече категорично ще забрави за миди роклите и класическите палта със строга линия в рамото>>>

Стари дружки
Катрин и Джини всъщност са близки приятелки още от дните си в колежа, където заедно изучават история на изкуството. В Сейнт Андрюс в Шотландия и двете се срещат с бъдещите си съпрузи: Кейт с принц Уилям, Вирджиния с бизнесмена Оливър Чадуик-Хейли. Двойките се превръщат в приятелски семейства, а децата им, Джини има две дъщери - Нанси и Маги, редовно си играят заедно. Оливър и новата стилистка дори са сред гостите на кралската сватба на Уилям и Кейт през 2011 година.

Vogue Girl
Цели 12 години Джини отговаря за маркетинга на британската версия на модната Библия, като се включва и с различни редакторски материали, но в крайна сметка напуска офиса на Vogue, за да се отдаде напълно на семейството си и PR кариерата. "Животът след Vogue ли? Токчетата стават по-ниски, въглехидратите в диетата малко повече, ежедневието по-забавено, а подаръците по-малко", каза малко след напускането си Вирджиния, която вече пише и за The Telegraph, и за онлайн медии за майчинството като The Grace Tales and Mumfidential. В допълнение, Чадуик-Хейли поддържа и Instagram профил с над 18 хиляди абоната, на които говори за любимите си теми - мода, стил, майчинство и разкрасяване.

Благотворителна дейност
Всъщност Джини е посланик на благотворителния проект Smart Works, който е под патронажа на Меган Маркъл. Задачата на проекта е да помогне на социално слабите жени с ниски доходи да си намерят добре платена работа - екипът дори подбира и дарява безплатно дрехи и провежда обучения, за да научи дамите как да се държат отговорно в бизнес среда и на интервюта за работа. Smart Works има офиси в цяла Великобритания, а новата кралска стилистка работи в този в Рединг.

Собственият й стил е подобен на този на херцогинята
Вирджиния е наследствен аристократ от богато семейство, а баща й е третият барон на Стратълмонд. Още от малката тя може да си позволи да се облича в скъпи лейбъли, но редовно избира дрехи от британски марки като Emilia Wickstead, Ghost или Jigsaw (все любими и на Катрин). Подобно на Мидълтън, Чадуик-Хейли обича трапецовидни поли под коляното и рокли със забележителни принтове, най-често цветни. Въпреки това, тя не е длъжна да спазва кралския дрескод, така че редовно се носи малко по-неформално - например, комбинирайки рокли и поли с масивни маратонки, които херцогинята на Кеймбирдж не може да си позволи по очевидни причини. Между другото, в трапецовидна миди пола на Emilia Wickstead, Вирджиния се появи през 2011 г. на сватбата на Катрин - и влезе в списъка на най-стилно облечени гости по мнението на модните критици.

Модерна & Тренди
Кога точно Наташа Арчър ще се върне към задълженията си, не се знае - но ако нейното отсъствие се задържи, то стилът на Катрин може съвсем да се преобрази - нещо, което вече дори се случва. В допълнение към традиционните и малко по-консервативни дизайни към дрешника на херцогинята, вече се присъединяват Gucci и Missoni, както и аксесоари, нетипични за нея, като чантички тип кесийка с дръжки. Малко вероятно е Вирджиния да направи революция в кралския стил, но по всичко личи, че ще помогне на херцогинята да си върне челните места в списъка на най-влиятелните знаменитости в света на модата.

More All fashion