Следва

"Остава" с таен концерт в Пловдив

Четиво в четвъртък: "Черен пудел, риж котарак или Сватба с препятствия"

Страшно? Смешно? Или страшно смешно?...

Books преди 4 години

Една от най-обичаните и четени съвременни руски авторки на криминални романи, Елена Михалкова, забърква коктейл от хумор и престъпления с доза абсурд по своя рецепта.

Поканен на сватба в малък провинциален град, частният детектив Макар Илюшин изобщо не предполага, че ще се озове насред нещо като черна комедия. Черна, защото вихърът на абсурдните събития довежда до съвсем истинско убийство. Така че Макар, заедно със своя приятел и колега Сергей Бабкин, трябва да разследва загадъчна смърт, вместо да се весели на сватба.

Над годеницата надвисва тежката ръка на закона, а детективите се опитват да си изяснят все по-заплетената предистория на убийството, лутайки се между трагикомичните образи на сватбарите. Бабичка с вид на ангел и нрав на злобен трол, боксьор с нежно сърце, вражда между съседи, на която могат да завидят родовете Монтеки и Капулети, дебел риж котарак, пияница-женкар със зла жена и мумифициран старец със слабост към поезията – всичко, което на пръв поглед изглежда смешно, сякаш прикрива нещо страшно. Смешно или страшно? Или страшно смешно? И каква роля ще изиграят за разкриването на убийството котаракът Берендей и пуделът Лаврентий?

За автора:

Елена Михалкова, една от най-популярните руски авторки на криминални романи, започва писателската си кариера случайно. Михалкова, която е юристи и работи като помощник-следовател, пише своите необичайни, забавни, изпълнени с напрежение детективски истории просто за забавление на близките си. Когато получава предложение от едно издателство, се оказва, че майка й е разпратила ръкописите за прочит. Скоро романите на Михалкова стават изключително търсени и обичани, надхвърлят милионен тираж, а някои заглавия от поредицата, чийто главен герой е детективът Макар Илюшин, вече са екранизирани.

More Books