Следва

Avon представи stand4her – глобален план за подобряване на живота на 100 милиона жени годишно

Как да си намерим мъж: Най-неочакваните съвети от женските списания от 50-те години

Изглежда, баба ми е фаталната жена...

Love преди 4 години

Или поне така можем да заключим, връщайки се в 50-те години на миналия век, когато, като стрели в десетка, са се разнасяли съвети и препоръки от уста на уста и от жена на жена как именно да се уреди човек на брачния фронт.

Определено подробности като образование и кариера не са били съществени, затова пък някои девойки в онзи исторически момент постъпват в университет само за да качат шансовете си за омъжване. Съвсем естествено, бидейки така важен този въпрос, списанията от онези години му обръщат внимание, бълвайки съвети и подсказки за всевъзможни способи за запознанство и, при добър късмет, задържане, на потенциален съпруг. Следват някои от най-странните съвети за търсене на мъж от едно 70-тина години назад.

"Четете некролозите"
Списание McCall’s, САЩ, 1958 година. Но корицата на списанието се вижда анонс на статия, озаглавена "129 способа да си намерим съпруг". В една от точките жените биват съветвани да четат некролозите във вестника, защото това е перфектният начин да си намериш готин вдовец. Освен това, на момичетата е предлагано да не пропускат среща на випуска - така има вероятност да се срещнат с разведени или овдовели мъжаги.

"Носете лейкопласт"
В същото списание пишат, че да се започне разговор с мъж ще помогне много обикновеният лейкопласт. Авторът на статията пояснява: "Хората винаги питат какво се е случило". Наистина, в това има доза истина. Ако внезапно решите да последвате този необикновен съвет, не забравяйте да си измислите история за мнимата травма, така че въпросът да не ви завари неподготвени.

"Счупете колата си на подходящо място"
Някои съвети от статията на McCall’s са тотал щета - например като този, жените да внимават и дори да се стараят да им аварира колата на място, на което е вероятно да има мъже, готови да помогнат. Смеем да се надяваме, че нито една отчаяна читателка не е предприела чак такива крути мерки за съблазняване, евентуално дори застрашавайки собствения си живот.

"Убедете го в прелестта на семейния живот"
Дори и днес момичетата крайно рядко правят предложение на избраника си, а какво остава за средата на миналия век - абсолютно немислимо. Затова, през 1951 година, в списание Coronet публикуват статията "Как да го заставим да ни предложи", авторът на която подбужда младите жени по всякакъв начин да доказват на мъжете, че в брак ще са по-щастливи, отколкото като ергени.

"Не демонстрирайте интелекта си"
Ако се чудите какви качества са ценели мъжете у жените през 50-те, прочитате брошурата на психолога и консултант по брачно-семейни отношения Клифърд Адамс "Подготовка за брака", публикувана през 1952 г. В нея той пише, че мъжете предпочита да се женят да жени, "леко по-тъпи от тях самите". По мнението на Адамс, именно поради тази причина много умни жени така и не се омъжват. Психологът съветва момичетата да се правят на по-глупавички, отколкото са, за да си намерят мъж.

"Получете тен"
Трудно е да се твърди, че през 50-те слънчевите бани са били повод за запознанство. Може би като тема за разговор са били прилична отправна точка, но по-вероятно е да са символизирали определен стил на живот. Според списание Town & Country, в средата на XX век един известен производител на кремове за загар започнал да използва в рекламите на бранда си фотографии на прочути и богати жени, събиращи тен на плажа. Демек, наличието на тен свидетелствало, че дамата неотдавна е била на курорт.

More Love