Следва

От архива: Интериорните инсталации на Maison Martin Margiela

SOFIA ARCHITECTURE WEEK двудневен форум

Официалното откриване на лекционната част на второто издание на SOFIA ARCHITECTURE WEEK Forum ще се...

All About Life преди 14 години

Официалното откриване на лекционната част на второто издание на SOFIA ARCHITECTURE WEEK Forum ще се проведе на 30 октомври, петък, от 18:00 часа в „Английския двор” на Биологически факултет.

Веднага след официалното откриване ще стартира лекцията на един от основателите на NL Architects, Валтер фан Дайк, а след нея ще последва вечерно парти.

Двудневният форум (31 октомври, събота – 1 ноември, неделя) е съставен от лекции по темата "Changing Urban Visions/Промяна на градската среда” с участието на едни от най-актуалните и интересни личности от съвременната европейска архитектура. Форумът е разделен на 4 основни панела, които ще нищят основни проблеми на градската среда: ПРЕОЦЕНЕНА АРХИТЕКТУРА, СЪЖИВЯВАНЕ НА ИЗГУБЕНАТА ГРАДСКА СРЕДА, НУЖДАЕ ЛИ СЕ ПОЛИТИКАТА ОТ АРХИТЕКТУРА и БАЛКАНИАДА.

Първият панел е озаглавен ПРЕОЦЕНЕНА АРХИТЕКТУРА, а негов модератор ще бъде главният редактор на списание FRAME и списание MARK, Робърт Тийман.

В този панел участие ще вземат Матио Поатеван от ARM architecture, Оливие Бастен, член на международни журита за изкуство и архитектура, член на белгийската медия за преглед на архитектура А+, а в момента претендент да стане първия Master Architect на региона на европейската столица – Брюксел; Андре Кемпе, носител на 9 международни награди и Емилио Туньон Алварес, архитект и съосновател Mansilla Tunon, носител на най- престижната европейска награда за архитектура, Mies Van Der Rohe (2007), и куратор на 10-то Биенале на испанската архитектура с множество реализирани проекти за обществени и частни сгради, отбелязани в най-популярните списания и книги за архитектура.

СЪЖИВЯВАНЕ НА ИЗГУБЕНАТА ГРАДСКА СРЕДА
е заглавието на втория панел от форума с модератор Омер Канипак, консултант по градските и архитектурни проекти към проекта «Истанбул – културна столица на Европа 2010». В него лекции ще изнесат един от най-търсените френски архитекти по света, Емануел Комбарел, Андреа Хофман от сдружение Raumlabor, Хосе Карденас, архитект и изпълнителен директор на EDDEA, Енрике Ибаньес Гонсалес от West 8 и тазгодишният лауреат на холандската награда Maaskant Жулиен де Смед.

НУЖДАЕ ЛИ СЕ ПОЛИТИКАТА ОТ АРХИТЕКТУРА е името на третия панел от SOFIA ARCHITECTURE WEEK Forum, който ще стартира в неделя, с модератор Рене Бустен. В него ще участват Мартине Зутеман от Холандския институт за архитектура, Сара Орож от Унгарския съвременен център за архитектура, Жозе Моралес и Дийтмар Щайнер, ръководител на Център за архитектура Виена.

Панелът БАЛКАНИАДА ще закрие второто издание на форума. В него участие ще вземат видни имена в архитектурата от Балканите като Емре Аролат, архитект и основател на Emre Arolat Architects в Истанбул, Саша Рандич, архитект и съосновател Randic Turato, Хърватска, Милан Джурич, архитект и съосновател на Dva Studio, Белград, Андрей Сербеску от Букурещ и Теодор Тодоров, Николай Николов и Пламен Тодоров, архитекти и основатели на Zoom studio, София, Организатор на SOFIA ARCHITECTURE WEEK е Списание 1 с генералното спонсорство на М-Тел и REDSTONE Global Real Estate Group, с основното партньорство на TOSCANA Immobiliare, Audi, TBI Leasing и Bulgaria AIR.

Sofia Architecture Week e част от порт фолиото на Списание 1, в което вече са международните фестивали Sofia Design Week, Sofia Dance Week и множество концерти, сред които на Бебел Жилберто, Ева Гарднър, Мо Хорайзънс, Никола Конте и изложбите на Пиер и Жил, „Земята отвисоко”, "360 градуса България" и мн. др.
 

More from View Sofia

More All About Life

Sugar Daters вече и в България

All About Life преди 4 дни

SugarDaters, водеща sugar dating платформа, е развълнувана да обяви разширяването си в България, в отговор на нарастващото търсене на sugar dating запознанства в региона. Стратегическият ход идва след превода на уебсайта на български и стартирането на персонализирани блог постове, насочени към българските потребители.

Франция стана първата страна в света, чиято Конституция гарантира правото на аборт

All About Life преди 1 седмица

Франция стана първата страна в света, в която правото на жените на аборт е официално записано в конституцията. Съответната поправка, която бе приета от френския парламент, е официално одобрена, съобщи телевизионният канал Public Senate.