Следва

Карли Клос, Лупита Нионго и другите - или кой гледа Dior Resort 2020 най-отблизо

Грандиозният моден спектакъл на Мария Грация Кюри в Маракеш

Преди 3 месеца точно съобщихме, че круизната колекция на Диор ще бъде представена в божествената прегръдка на Мароканските земи...

Runway преди 4 години

Случи се. На 29-ти април Мария Грация Кюри показа новосътвореното.

Маракеш, мека привечер, изпълнен с графични символи бежов килим, хем видим, хем невидим, огън и вода, светло и тъмно, всичко в синхрон със самата колекция. Новата круизна колекция на модна къща Dior, както креативният двигател Кюри заяви в аванс, е посветена на културното разнообразие на планетата ни, в частност традиционните изкуства и занаяти, и особено керамиката, на народите на Африка.

Това е първо представяне на такова крупно за модната къща събитие в Мароко, съответно за провеждането му бе избрана максимално добра локация - дворецът от XVI век Ел Бади. В самата колекция, напомняща гардероба на ексцентрична пътешественичка-авантюристка, влизат костюми от гобленова тъкан с изображения на тропически растения, екзотични птици и диви животни, рокли с ажури и сложно ушити нервюри, обемни палта и пончо, както и дрехи от деним и в камуфлажни разцветки плюс новата версия на прочутия жакет "бар", над който са работили дизайнерката Грейс Уелс Бонер и художничката Микалейн Томас.

Сред аксесоарите определено заплюваме с възторг високите ботуши с мънички ресни по върха, широките пояси с логото на Dior, плетените чанти, кърпите за глава и украшенията от перли във формата на слонове, лъвове, маймуни и жирафи.

113-те кадъра изящество са в галерията горе.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.