Грандиозният моден спектакъл на Мария Грация Кюри в Маракеш

Грандиозният моден спектакъл на Мария Грация Кюри в Маракеш

Преди 3 месеца точно съобщихме, че круизната колекция на Диор ще бъде представена в божествената прегръдка на Мароканските земи...

Случи се. На 29-ти април Мария Грация Кюри показа новосътвореното.

Маракеш, мека привечер, изпълнен с графични символи бежов килим, хем видим, хем невидим, огън и вода, светло и тъмно, всичко в синхрон със самата колекция. Новата круизна колекция на модна къща Dior, както креативният двигател Кюри заяви в аванс, е посветена на културното разнообразие на планетата ни, в частност традиционните изкуства и занаяти, и особено керамиката, на народите на Африка.

Това е първо представяне на такова крупно за модната къща събитие в Мароко, съответно за провеждането му бе избрана максимално добра локация - дворецът от XVI век Ел Бади. В самата колекция, напомняща гардероба на ексцентрична пътешественичка-авантюристка, влизат костюми от гобленова тъкан с изображения на тропически растения, екзотични птици и диви животни, рокли с ажури и сложно ушити нервюри, обемни палта и пончо, както и дрехи от деним и в камуфлажни разцветки плюс новата версия на прочутия жакет "бар", над който са работили дизайнерката Грейс Уелс Бонер и художничката Микалейн Томас.

Сред аксесоарите определено заплюваме с възторг високите ботуши с мънички ресни по върха, широките пояси с логото на Dior, плетените чанти, кърпите за глава и украшенията от перли във формата на слонове, лъвове, маймуни и жирафи.

113-те кадъра изящество са в галерията горе.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia