Следва

Бившата главна на британския Vogue разкритикува разголеното ансамбълче на Хелена Кристенсен

За първи път у нас започва международен творчески лагер за писане на песни

Вирджиния Рекърдс събира автори от екипите на Риана, Уил Ай Ем, Кайли Миноуг и Крис Браун с български автори и артисти, за да правят музика в планината

All About Life преди 4 години



16 топ композитори, текстописци, бийтмейкъри и музикални продуценти от 4 европейски държави ще живеят 7 дни в планината с 9 от най-ярките български изпълнители – така изглежда в цифри първият творчески лагер за писане на песни у нас Sofia Songwriting Camp. Между 13-ти и 19-ти май Боровец ще се превърне в притегателен център за европейската музикална индустрия по покана на „Вирджиния Рекърдс", а поточната линия за хитове в курорта стартира под патронажа на кмета на Столична община – Йорданка Фандъкова.

„Sofia Songwriting Camp е стратегическо събитие с мисия в две думи – вдъхновение и образование. Стартираме процес, на базата на който да бъде вдигнато нивото на създаване на музика в България чрез включване на български автори и артисти в творчески екипи със супер успешни чужди автори и музикални продуценти от различни краища на света. Изпълнителят е този, който получава цялото внимание при реализацията на един хит, но истината е, че без успешна колаборация между автори, хит няма да има. В Sofia Songwriting Camp фокусът ще е върху песента, защото тя е най-важната.", казва управляващият директор на „Вирджиния Рекърдс" Саня Армутлиева.

„Колаборациите, през тази една седмица, ще са безценен обмен на опит и контакти, истинска привилегия за всички участници. Много се надявам това да е добър пример за индустрията у нас и начин да започнем да я приобщаваме към световния музикален бизнес."


„Сътрудничество, съавторство, нетуъркинг, вяра в себе си, упражнения в студиото и всекидневни усилия – това е единственият начин да успееш като творец, няма пряк и бърз път", казва Робин Йенсен, един от най-изявените мениджъри в музикалния издателски бизнес (Ekko Music Rights Europe) и създател на някои от най-успешните екипи и творчески срещи за писане на музика в Европа, който също ще се присъедини към Sofia Songwriting Camp.

Хитмейкъри от Англия, Швеция, Норвегия, Румъния и България ще обитават финландските къщички на хотел „Ястребец", които специално за целта ще бъдат превърнати в мобилни студия, оборудвани с помощта на Музикален център „Икономов".

Зад супер интересната инициатива застава първо Nescafe Dolce Gusto – които подкрепят българските артисти и култура на много нива и разпознават в проекта вдъхновяващ пример за творците в България. Към подкрепителите на Sofia Songwriting Camp се присъединява и телекомът А1, чиято любов към музиката прерасна в създаването на първата българска стрийминг платформа А1 Xplore Music.

Sofia Songwriting Camp:
Instagram
Facebook

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 4 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.