Следва

130-те най-знакови визии от червения килим на Met Gala. Част Втора

Кич, както само Prada умее

За своята Resort колекция за 2020-та Госпожа Прада се завръща в Ню Йорк и по-конкретно централата на къщата Piano Factory, с дизайн от небезизвестните Herzog & de Meuron, намираща се в Манхатан.

Runway преди 4 години

Междусезонната колекция за следващата година идва с непретенциозната според самите думи на Миуча тема за "бунтарска простота", съвпадаща от до с духа на космополитния град: "Тези визии са лесни. Ню Йорк обаче успява да насити дрехите със специфична културна памет, което предлага отчетлив и донякъде парадоксален поглед, контрастиращ на тяхната универсалност."

Ако трябва да тълкуваме буквално заложената концепция, то бунтарският дух е ясно забележим в маниера на стилизация, където с много наслояване в издължени и леко грубовати силуети се постига зададеното, а опростяването се крие по-скоро в чистотата на кройките. Дрехите биват изработени без ненужна претруфеност в много добри и основно свободни силуети, но самото комбиниране помежду им далеч не е толкова опростено. По много и добре преценен начин, дрехите в този си ансамбъл излизат от рамките на простото и по-скоро могат да се категоризират като кичозни, разбира се, в добрия смисъл на думата.

Кич, както само Prada умее, се чете в координиращите се сетове, допълнително подпомогнати от шантави аксесоари за коса, грубовати раници, дебели свлечени чорапи, обути с високи лачени Мери Джейн на преувеличена платформа. Говорейки за аксесоари, не можем да пропуснем и skinny шалчетата, които с особения си вид и сложна декорация от оувърсайзд матирани пайети, неотлъчно придружават визиите>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.