Следва

Да или Не: 3D рокличката на Нина Добрев

Trend report: Fringe details

Каубойското течение под една или друга форма ясно се четеше в тенденциите за изминалата 2018-та...

All fashion преди 4 години

Ако приемем, че основният елемент, радващ се на внимание и обожание от страна тренда, бяха каубойските ботуши, то за настоящия пролетно-летен сезон, това са ресните. Нека все пак поясним, че въпросните ботуши съвсем не си отиват от модния небосклон, а просто правят място за още един прочит.


Coach Пролет/Лято 2019

Завърнал се с нови сили за 2019-та, детайлът намира своето поле за изява в почти всеки един стайлинг и дизайнерска идея. Имена като Coach и R13 залагат по-буквално на каубойските препратки, но въпреки това, по-голямата част от дизайнерите се придържат към модерен и дързък подход, в който ресните се радват на нова естетика.


R13 Пролет/Лято 2019

Подобно на показаните визии тук, ключов елемент в стилизирането на ресните, е съчетаването им с модерни елементи в издържани и силни кройки, по-скоро дръзки и смели, отколкото бохо. На този принцип действат имена като Tom Ford, Oscar de la Renta и Gucci, а дизайните могат се определят като всичко друго, но не и уестърн. В ежедневието този замисъл може да се преведе в идея с малко помощ от плетената кошница с ресни в комбинация със строг блейзър и сандали с тънки каишки например.


Gucci Пролет/Лято 2019


Tom Ford Пролет/Лято 2019


Oscar de la Renta Пролет/Лято 2019

Ресните като интересен дизайн подход се наблюдават в изобилие и при кутюр колекциите за тази пролет. Ако употребата им там може да се приеме за всъщност смела, то дизайнерите са се погрижили оптимално добре да придадат на пипкавата декорация зрял и софистициран поглед, четящ се в наслояването на текстури в безупречните иначе вечерни силуети>>


Valentino Couture Пролет/Лято 2019


Givenchy Couture 
Пролет/Лято 2019


Azzaro Couture 
Пролет/Лято 2019


Giorgio Armani Couture 
Пролет/Лято 2019

More All fashion