Следва

Бебе Арчи вече донесе 2 милиарда на британската икономика

Меган кръсти бебето на Хари

baby Sussex...

Celebrities преди 4 години

Вчера херцозите на Съсекс не само показаха за първи път новородения си син, но и най-сетне обявиха името му, което бе пазено в тайна цели два дни.


Първородният наследник на Меган и Хари се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор. И въпреки че бебето е седмо по ред за наследяване на трона, то няма да носи титлата "принц", тъй като малко преди да се появи на бял свят родителите му категорично се отказаха от кралското почетно звание.

Всъщност, мнозина смятаха, че Хари и американската му любима ще кръстят детето си или Албърт или Грей, но 4 часа след като го показаха публично, на специална фотосесия в замъка Уиндзор, херцозите разкриха, че са решили да го кръстят с минималистичното име Арчи, какъвто е и псевдонимът на 5-годишния му братовчед принц Джордж.


Арчи определено е в разрез с кралската традиция, защото е по-малко формално от всички други имена на наследници. Името е съкратената версия на Арчибалд, което означава „смел”. В същото време Харисън е от аборигенски произход и отдава почит към бащата на бебето, означавайки "син на Хенри" или "син на Хари"

Известните Арчи-та включват червенокосият анимационен герой Арчи Андрюс от поредицата комикси "Арчи в Америка", както и защитникът на НФЛ Арчи Манинг. Междувременно името Харисън до голяма степен е популяризирано благодарение на актьора от Star Wars и екраннитя Индиана Джоун - Харисън Форд.

Кралската двойка все още не е разкрила защо са избрали точно тези имена, но Арчи става все по-популярно име във Великобритания. То е сред 20-те най-често срещани имена на момчета през 2017 г., според Службата за национална статистика.

Синът на херцога и херцогинята на Съсекс ще има списаното фамилно име Маунтбатън-Уиндзор, в съответствие с кралската традиция, установена скоро след коронясването на кралицата. Кралското фамилно име на Уиндзор е потвърдено от кралицата след присъединяването й през 1952 г., но осем години по-късно тя и херцогът на Единбург искат разчупване на традицията, за да разграничат преките си потомци от останалата част от Уиндзор.

Междувременно, малкият Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор вече е истинска Instagram звезда, събирайки повече от 5 милиона харесвания, за по-малко от осем часа, под официалните кадри с мама, тати и кралицата... а и баба Дория Рагланд.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.