Следва

Freixenet за любовта

От архива: Интериорните инсталации на Maison Martin Margiela

Maison Martin Margiela представя своята концепция за интериорна архитектура чрез инсталацията си “Mat, Satiné...

All About Life преди 14 години

Maison Martin Margiela представя своята концепция за интериорна архитектура чрез инсталацията си “Mat, Satiné, Brillant” в “salone del mobile”. Тя претворява околната среда и атмосфера от техния собствен workshop по дизайн, използвайки вариации от творческите и градивни изрази, част от идентичността и философията на Мартин Маржела.

Макар слуховете за оттеглянето на Martin Margiela да бяха разпространени и подхранени твърде бързо, след шоуто на модната къща през месец март, тази година в Париж, факт е, че това несъмнено не спря емблематичния лейбъл от разпространение и развитие в други, по-обширни територии.

На датата - 21 април 2009 година креативният белгиец показва селекция от домашни обекти на международното изложение за мебел и дизайн, състоящо се в Милано.

Пренебрегвайки очакванията на много хора за реализираните модели, а именно - столове, чиито крака са разпрострени по повърхността на пространството, каквото и да значи това, или пък килими, направени от перуки, или най-малкото фотьойли със силно изразени рамене, селекцията всъщност ни показва няколко бутилки с абажури, залепени за горната част на масите.



Бяло, бяло, мръсно бяло. Има също така “стол, превърнат в люлка, и календар, направен от чисто- бели памучни чаршафи, които могат да бъдат рециклирани като салфетки.”

Няколко инсталации се вливат в следните обекти, идеи и интериорни теореми: ъглови плочки и гигантски пирони, поставени върху полиците; тапети, афиши, обяви; стенни лампи, свещи, разтопени в гърлата на бутилки, бели възглавници, руски кукли и пера-писалки.



Елементите, запълващи пространството са нещо много повече от палитра от сенките на различни цветове. “Mat, Satiné, Brillant” е визуално усещане, атмосфера, емоция.

Интересното в случая е изборът на бялото като основа. В никакъв случай с традиционния за къщата облик, този път интериорът създава усещането за някакво много изчистено студио, в което твориш и което, за съжаление, смяташ да напуснеш за дълго.

Покриваш всяка мебел вътре в него с бели постелки и хартии, за да не се похаби. И когато след години се завърнеш отново там и повдигнеш наметалата, го намираш също толкова красиво и очарователно, каквото е било преди, само че с този лек привкус на промяната, която годините неизбежно носят със себе си.



Нежно е като женска плът, побеляла от подслона на миналото и е брутално болезнено, ако имаш неблагоразумието да се впуснеш в лирически отклонения, наблюдавайки го.

Безспорно сме вдъхновени, защото дизайнерът избира по-класическия, но близък до модернизма вид. Изборът на бяло позволява повече разкош, изобилие, както и полирани, лакирани и шлифовани колекции.

Гладките и лъскави линии, и доста смелите детайли в мебелите и аксесоарите, показват модернистичната страна на този интериор, докато миксът от класика и традиционализъм представят истинската същина на това, за което Margiela твърдо се застъпва.



С огромни over-size обекти и малко на брой черни изстрели, това е колекция, в която ние всички се влюбихме от пръв поглед и заради която сериозно се замислихме над ремоделирането на собствените си домове.

Можеш спокойно да откраднеш милиони идеи за твоето място - офис, ексцентричен дом, студио или любима стая, и с малко въображение и стил да развиеш странната гледна точка на Маржела. Ще получиш уникален интериор!
 

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 9 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 9 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.