Следва

Хилари Дъф се сгоди!

Само (48-мегапикселов) поглед и съм твоя, P30 lite!

48-мегапикселов поглед към реалността, дори в HDR...

All About Life преди 4 години

Носещо се из пространството Интернет сказание с неизвестен, но много 'tumblr' автор, гласи следното:

"Той попита: На кого ще повярваш? На огледалото, на фотографиите или на очите на мъжа, в чието съзнание си най-красивата жена на Земята?"

След кратко импровизирано социологическо проучване, пет от пет редакторки отказват да повярват на мъжките очи, които не намират разлика в два тона по-светъл нюанс на новата боя за коса, не могат да преценят дали си отслабнала и не намират разлики в двадесет и трите малки черни рокли. Огледалото има своите моменти (по-скоро ние ги имаме, но обвиняваме огледалната повърхност) - в някои дни е по-добре, в други по-зле. Камерата обаче е друго нещо - както застанеш, така и излизаш. В годините си на изучаване на правилния ъгъл, стойка и количество зъби в усмивката, сме достигнали до такова ниво на съвършенство, че винаги сме camera-ready, дори и в най-лошите дни за косите си. Друга тънкост и съществено важна част от майсторлъка на позирането/заснемането са функциите на устройството, с което биваме заснети. И ако има очи (поглед), на чиято обективност, съответно и характеристики, се доверяваме безпрекословно (P.S. не е мъжкият!), сa тези на високотехнологичния Huawei представител P30 lite.

Откакто светът бе срещнат със серията P30 на Huawei в лицето на устройствата P30 и P30 Pro в Париж през март, стандартите в сферата на мобилната фотография рязко измениха границите си. За първи път в историята камера на смартфон може да преодолява ограниченията на човешкото око, улавяйки ярки и детайлни изображения при всякакъв вид осветление. По-малко от два месеца по-късно, на пазара излиза Huawei P30 lite, нескромно предлагащ висококачествените си фотографски функции за широката публика и то на съвсем достъпна цена.

48-мегапикселовият му "поглед" позволява снимането с ниво на дълбочина и детайлност, непривично и непознато за мобилната фотография досега. Най-новата иновация в устройството - CMOS сензор, съдържащ в себе си 48 милиона пиксела (уникално постижение за динамична индустрия като мобилната фотография), е поредното доказателство, че Huawei не просто представя нововъведенията си, а определя правилата в сферата на мобилната фотография.

Частта с най-забележително присъствие в състава на новия сензор е четворният цветови филтър Quad Bayer, който реаранжира цветовете в четири правоъгълни групи (2 зелени, 1 червен, 1 син), позволявайки на новия сензор на P30 lite да постига едновременно висока резолюция и отлични резултати при ниска осветеност, като елиминира закъснението между "късата" и "дългата" експозиция в HDR фотографиите - една от гордостите на P30 lite.


При снимането с P30 lite четворният цветови филтър Bayer позволява на всеки пиксел да изчисли яркостта на цветовете около себе си с изумителна точност. След това всеки един пиксел подава индивидуален сигнал, който оформя структурата на изображението, като резултатът е невероятни 48-мегапикселови снимки в реално време.

Камерата на Huawei P30 lite прилага в употреба по чудесен начин своя 1/2-инчов сензор, който регистрира повече светлина при създаването на изображение, като по този начин се превръща в безценен помощник при нощна фотография. Допълнителното пространство за пикселите, съчетано с "four-in-one" пикселна технология на Huawei, осигурява снимки с кристално качество дори при най-сложните условия. Но това не е всичко – с помощта на режима Super night ще имате възможност да снимате до 6-секундни експозиции, за да създадете ярки и въздействащи нощни сцени.

Благодарение на взаимодействието между страхотните сензори и иновативния софтуер, нощните снимки, направени с P30 lite, изглеждат изумително запленяващи. Независимо дали лагерувате в мрачна гора или се наслаждавате на питие в някой бар с гледка към искрящите светлини на големия град, камерата на P30 lite винаги ще пресъздаде красотата на нощта по един невероятен и неподражаем начин.

P30 lite вече е на пазара с атрактивни планове в мрежата на A1, Telenor и Vivacom, както и в свободна продажба в Технополис, Техномаркет, Zora и партньорите на дистрибутора Polycom на препоръчителна крайна цена от 729 лв. Предлага се в три цвята - син (Peacock Blue), черен (Midnight Black) и бял (Pearl White).

More All About Life