Следва

Спират Victoria's Secret

It's official: Риана + LVMH = Fenty Maison

ready-to-wear, shoes and accessories...

All fashion преди 4 години

След месеци слухове, модният гигант LVMH и Риана най-накрая обявиха новината: фешън лейбъл ще ИМА!

Суперзвездата ще представи първата си колекция за Fenty Maison на 22 май в Париж. Етикетът разполага с прет-а-порте мода, аксесоари, слънчеви очила, бижута и обувки.

"Проектирането на линия, като тази, с LVMH е невероятно специален момент за мен. Господин Арно ми даде уникална възможност да развия модна къща в луксозния сектор, без художествени ограничения. Не мога да си представя по-добър партньор, както творчески, така и бизнес, и съм готова светът да види това, което сме изградили заедно", каза Риана, чиято козметична линия Fenty Beauty стартира в партньорство с LVMH Kendo и която направи 500 милиона през първата си пълна година.

Всъщност, Fenty Maison е първата модна марка, лансирана от нулата от модния гигант, откакто Christian Lacroix бе основана през 1987 година.


"Всеки познава Риана като прекрасна певица, но чрез партньорството ни с Fenty Beauty открих истински предприемач, истински главен изпълнителен директор и страхотен лидер. Тя естествено намира пълното си място в LVMH. За да подпомогнем Риана да стартира Fenty Maison, изградихме талантлив и мултикултурен екип, подкрепен от ресурсите на групата. Горд съм, че LVMH ръководи това начинание и желая голям успех", каза Бернар Арно , председател и главен изпълнителен директор на LVMH, под чиято шапка са брандове като: Louis Vuitton, Givenchy, Guerlain, Chaumet, Moët & Chandon, Hennessy.

Централният офис на Fenty Maison ще се намира в сградата, заемана от LVMH Fashion Group, в която се помещават по-малките модни марки на конгломерата, включително Celine, Givenchy и Loewe, и е ръководена от Сидни Толедано.

More All fashion