Следва

"ТЕРЕН МЕДЕЯ" на нов терен – КВАДРАТ 500!

Изложба РЕВИЗИЯ на Стефан Груев

и валидиране на пощенска марка „75 години от рождението на Стефан Груев“

Culture преди 4 години

Националната художествена академия и катедра Книга, илюстрация, печатна графика имат удоволствието да ни/ви поканят на 21 май от 17:00 часа в галерия „Академия“ на откриване на изложба на СТЕФАН ГРУЕВ и валидиране на пощенска марка с винетка „75 години от рождението на Стефан Груев“.


Изложбата „Ревизия“ в галерия „Академия“ е почит и спомен за големия художник, приятел и дългогодишен преподавател в специалност Книга, илюстрация, печатна графика, Национална художествена академия.

Изложбата е опит за по-цялостно представяне на творчеството на Стефан Груев. Експозицията включва над 100 табла с репродукции и оригинали в сферата на шрифта и типографията, запазения знак, дизайн на книгата, дизайн на издателски библиотеки и поредици, илюстрацията, филателната графика.

РЕВИЗИЯ
21 май – 6 юни 2019
Галерия „Академия“

17:00 часа – церемония по валидиране на пощенска марка с винетка, „75 години от рождението на Стефан Груев“. Автор – Илия Груев
18:00 часа – откриване на изложба „Ревизия“

More Culture

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?