Следва

Пълната програма на ONE DANCE WEEK 2019

"ТЕРЕН МЕДЕЯ" на нов терен – КВАДРАТ 500!

Куратор: Снежина Петрова
Режисьор: Десислава Шпатова
Графичен дизайн: Теодора Симова
С благодарност за подкрепата на Весела Ножарова

Events преди 4 години

След четиридневното представяне на „ТЕРЕН МЕДЕЯ“ в Софийската градска художествена галерия през април 2019 и големия интерес, който предизвика, имаме щастието да продължим тази изложба в нова пространствена версия!

"ТЕРЕН МЕДЕЯ" на нов терен - Квадрат 500!
Откриване на 20 май, понеделник, от 18.00 часа
Квадрат 500, зала 19
Пл. "Св. Александър Невски", ул. "19-ти февруари" 1

Изложбата представя етапи от реализацията и надграждането на проект „Медея“ - един от главните акценти в артистичната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Изследват се възможностите на съвременния театрален продукт да осъществява интеграционна и образователна роля чрез включване на деца от различни етнически общности в Пловдив в спектакъла „Медея“, който ще се изиграе един единствен път на 28 юни 2019 на сцената на Античния театър в Пловдив.

Двугодишната работа с над 75 деца доведе до разширяване обхвата на проекта и стартирането на нови проекти: „Походът на аргонавтите от Филиповци и Факултета“ и #clipclaptheatre - Кампания за подкрепа на образованието по театър за деца, които бяха подкрепени от Столична програма “Култура“ и Национален фонд “Култура“. Изложбата представя видео-записи от социодраматичните работилници, водени от Александра Гочева, Георги Гочев, Снежина Петрова, заснети от Найо Тицин и Васил Гарнизов; детски рисунки и макети, изработени в художествените работилници на Цветелина Спиридонова; фотографиите на Павел Червенков с актьорския екип на проекта; сценографските проекти на Зина Генч, Анна София Амадеа и Валентина Хавиера Пино Райес от Akademie der Bildenden Künste München и видеоинсталация „clipclaptheatre“. Текстовете за изложбата са изготвени съвместно с Ивет Михелфелдър – доцент в института по театрознание към Ludwig-Maximilians -Universität München –и нейни студенти. Фонограмата, която звучи в пространството на изложбата, включва документални записи от социодраматичните работилници с деца и е реализирана от Калин Николов по идея на Снежина Петрова и с авторската музиката на Асен Аврамов.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?