Следва

Egglicious: 5-те скрити ползи на яйцата

Почисти и разкраси: Мария Силвестър и ГРАДЪТ

Финалният щрих от националната кампания “Почисти и разкраси с Cif“ беше поставен с четвъртия градски шедьовър в Търговище.

All About Life преди 4 години

Градът победител, който събра над 8500 гласа и оглави класацията, благодарение на задружните усилия на общността, получи своя скейт парк „Мечтатели“ в парк „Роден кът“.



Тази година в хода на кампанията бяха представени 3 градски шедьовъра в градовете София, Плевен и Силистра, а последният четвърти беше определен от гласовете на хората на официалния сайт на кампанията. В периода 11 март - 22 април бяха предложени 63 градски локации, които събраха впечатляващ брой гласове – 24 000.



Началото беше поставено с градската трансформация на занемарен фонтан в Княжеска градина в София. С ново име и визия, „Фонтанът на отраженията“ радва посетителите на емблематичната за столицата ни градина. Последва го почистеният и разкрасен фонтан в Плевен: „Слънчевата спирка“, който сияе в Гаровата градина и посреща плевенчани и гостите на града. Третият градски шедьовър бе „Площадката на изкуствата“ в Младежкия дом на град Силистра. Пейки във формата на всички изкуства, които се изучават в дома, образуваха цветен кът за отдих и вдъхновение.



Обединени около каузата на кампанията, хората на Търговище допринесоха със задружни усилия, за да видят реализиран скейт парка „Мечтатели“ в парк „Роден кът“. Над 100 доброволци помагаха по време на цялата трансформация в града победител.



Община Търговище подкрепи кампанията на Cif, а кметът д-р Дарин Димитров уважи откриването. При занемарения амфитеатър бяха поставени 5 различни съоръжения за скейтборд и ролер скейтинг.



Също така конуси за ролери, подходящи за слалом и фрийстайл скейтинг. Счупените пейки бяха поправени и боядисани в ярки зелени цветове с помощта на местни доброволци.



Голямата стена на амфитеатъра беше изрисувана от графити художник, който по артистичен начин остави отпечатъка на кампанията в него.



Cif довери реализирането на творческите проект тази година на страхотните артисти от „Destructive Creation“, които променят за добро градската среда.



Посланици на всеки един от шедьоврите бяха талантливият влогър Крис Захариев (София), ослепителната актриса и модел Диляна Попова (Плевен) и очарователната певица и актриса Мона Гочева (Силистра), които прегърнаха инициативата и дадоха своята подкрепа за промяната в родните си градове. Мария Силвестър, вдъхновена от кампанията, посети града победител, за да открие заедно с общността скейт парка „Мечтатели“.



За финал, както традицията повелява, се отправяме на кратка разходка в нейната компания и тази на ГРАДA>>>

V.S.: Поне от няколко месеца не сме се виждали с теб, Мария, и това ни липсва. Разкажи ни какво ново/вехто.
Мария:
Затова ви липсва, защото не сме се виждали и така трябва! Хората трябва да си липсват, за да се харесват. Какво ново - подготвяме нов проект с Мария Каракушева. Правим кастинг за Бригада нов дом. Работя.

V.S.: Как ти се струва пролетта, хладна леко, дъждовна, но пък много зелена и свежа...
М.:
Пуснали са странна пролет, но аз нямам забележки. Всяка пролет си идва с последствията!

V.S.: Посланик си на инициативата на Cif "Почисти и разкараси" за Търговище, 5 причини да идем там тази пролет?
Мария:
1. Кметът е готин и прави хубави неща за този град.
2. Скейт паркът, който възобновихме.
3. Природата в този район е незаконно красива.
4. Културната дейност в града.
5. Имат много хубав парк с доста любопитен пазар!

V.S.: Вярваш ли в индивидуалните усилия за повече красота наоколо, за по-чисти градове, за по-човеколюбиво обитание, и довеждат ли те в оптималния случай до промяна на колективното съзнание по темата?
М.:
Ако аз осъзнавам, че всяко мое действие има последствие, то и действията ми ще бъдат по-осъзнати. Ако хвърлям, мърся и не се старая да е чисто около мен - давам много лош пример на детето ми, хората, които ме разпознават и всички!

V.S.: Любимият ти момент от деня?
M.:
Когато ставам сутрин и си правя кафе!

V.S.: Когато останеш сама със себе си, какво си пожелаваш тайно?
M.:
Да е тихо, толкова, колкото искам!

V.S.: А съвсем явно и на глас, какво пожелаваш на нас и всички останали? От твоите уста, дано се случи...
M.:
Пожелавам на хората да бъдем осъзнати в изборите си и да се информираме повече.


Инициативата "Почисти и разкраси с Cif" беше подкрепена от местните общини и също така от Move Bg - платформата за иновативни решения, обществена промяна и устойчиво развитие.

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 15 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 15 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.