Следва

Четиво в четвъртък: "Непознатият" на Вутимски. Синьото момче става на сто

ФОТОБЪСТЪР: София през обектива на италинския фотоколектив Чезура

Италианският фотоколектив Чезура снима и представя София по нетрадиционен начин...

 

Events преди 4 години

Италианските фотографи от Чезура пристигнаха в България по покана на екипа на ФотоФабрика. Те започнаха да снимат в София и ще открият изложба на 21 май (вторник) от 18:30 ч. в Галерия „Сердика”, на която ще видим града ни през техните очи.



Фотобъстър (Photobuster) е проект за визуална грамотност, представен от италианския колектив Чезура. Професионалисти в сферата на визуалните изкуства, фотографите работят заедно с идеята да документират и едновременно с това да изследват конкретно място. По този начин нетрадиционната фотографията се превръща в инструмент за схващане на реалносттапо нов начин.



Фотоколектив Чезура е основан през 2008 г. като обединение на група независими италиански фотографи. Основната цел на колектива е създаването и продуцирането на единствени по рода си фотографски проекти.


Публика ще има възможност да разгледа изложбата “Фотобъстър“ от 21.05 до 4.06 в Галерия „Сердика“.

Адрес: ул. "Цар Самуил" 90 Б, етаж 2, обновената част на Женски пазар, София.
(понеделник-петък: 10:00-18:00ч.; събота – от 11:00 до 17:00 ч.)



ФОТОБЪСТЪР - София през обектива на италинския фотоколектив Чезурае част от проекта „Следите раняват“, финансиран от СП“Култура“ - 2019


Допълнителна информация, както и подробности по темите и събитията, които ще се състоят по време на шестия фестивал ФотоФабрика,може да видите ТУК. и ТУК   Шестият фестивал Фотофабрика е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 година.
 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?