Следва

"Живеем като червеите в дървото, всеки гризе и си прави път според силите". Разказваческият гений на Елин Пелин в цитати

Четвърто издание на ФОТОМАРАТОН в София

На 1 и 2юни София ще се напълни със запалени по фотографията хора от всякаква възраст, които ще премерят сили в ежегодния фотомаратон в града.

All About Life преди 4 години



Фотомаратонът е фотографско състезание, в което участниците снимат по предварително зададена тема за определен период от време. Тази година темата ще бъде една, избрана с жребий при откриването на събитието, а фотографите разполагат с 4 часа за снимки. Както на други места по света, снимките трябва да бъдат предадени "направо от фотоапарата"- без редактиране и без обработка.

Жури, в което се включват професионални фотографи и организатори на фотосъбития: Димитър Дилков, Тихомир Стоянов, Фелия Барухи др. ще оценява анонимните фотографии, според техниката на заснемане и творческото интерпретиране на темата.
Победителят ще получи фотоапарат ОМ-D-E-M10 mark II kit., предоставен от Олимпус България, а вторият – специалнана града на Чешкия център в София.

Фотомаратонът и тази година ще зарадва малките фотографи с голямо въображение. В Деня на детето - 1 юни, ФотоФабрика организира Детскa фотоработилница за деца от 6 до 11 години и фотомаратон за тийнейджъри от 12-16. Наградите и тук са страхотни.


Място за провеждане на детската фотоработилница на 1 юни, събота :
ДКИ „Средец“, ул. „Кракра“ 2А ( сборен пункт вътрешния двор на ДКИ „Средец”)

Място за провеждане на фотомаратон за възрасни на 2 юни, неделя:
Амфитетър в градинката пред НДК, ул. „Фритьоф Нансен”
Начален час: 9:30 ч.

Събитието в София е част от Международния календар на Фотомаратоните, идеята за което се ражда през 1986 година в Мадрид и до днес се е разпространила в над 80 места по целия свят.

Желаещите да участват във фотомаратона, трябва да се регистрират онлайн от 21 май на www.fotofabrika.org (максимален брой участници: 350). Фотомаратон е проект на Фондация "ФотоФабрика" и се изпълнява с финансовата подкрепана Столична община, Програма Европа 2019 в парньорство с Чешки център София.

 

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 7 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 7 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.