Следва

Многото настроения на Тиши в резортната на Burberry

Дневните красавици на Alberta Ferretti

Паралелно с филмовия фестивал в Кан се провежда и седмицата на модата в Монте Карло, организирана лично под патронажа на принцеса Шарлен. А италианската дизайнерка Алберта Ферети използва именно това събитие, за да презентира резорт колекцията на едноименния си бранд.

Runway преди 4 години

Made in Italy, както и устойчивостта на модата са основните зададени теми на целия моден форум, затова и присъствието на Ферети е повече от уместно. Тя бива удостоена с наградата за етична и устойчива мода, връчена й същата вечер след дефилето заради ангажираността й с намаляването на отпадъците в индустрията, употребата на еко материали и респект към планетата.

Тези начинания се пренасят в колекцията съответно под формата на рециклиран кашмир и сертифициран като устойчиво произведен памук, а общият тон е с подчертано дневна естетика, тенденция, която отскоро наблюдаваме при Ферети. Предимно дневните ансамбли продължават да носят безпогрешния й почерк, но биват по-деликатни и ориентирани към практичността, която дневния гардероб изисква.

Като основен акцент в line up-a идва цветният велур в разнообразните тонове на синьо и бежово, придружен от метални капси, стратегически разположени като детайл. Червената кожа също прави ярка поява, но като цяло главната роля е поверена на класическите елементи, от които имаме постоянна нужда - слим панталони, вталени поли, кюлоти, мини рокли, деним. За финалната част на дефилето обаче, Ферети се завръща към своите корени и презентира спираща дъха селекция от вечерни предложения в романтични силуети и наситени в тоновете на морско синьо, тюркоаз и розово. Декорирани с пера, къдри и пухкави тюлени етажи, роклите са фантастични, а черешката на тортата е самата Елза Хоск в силует тип русалка и нежен седеф, покриващ дизайна от горе до долу>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.