Следва

Сатененото midi

Многото настроения на Тиши в резортната на Burberry

Още с първите си крачки начело на Burberry преди вече осем месеца, Рикардо Тиши постави високо летвата, заявявайки, че иска да преразгледа естетиката на бранда: "Искам да почета традициите, но и също така държа да съм в крак с времето и модерното."

Runway преди 4 години

С тези думи и с последната си резорт колекция за старата къща, Тиши затвърждава дизайн посоката. Той слива в едно две коренно противоположни естетики - тази на префинената британска елегантност, четяща се в копринените ризи с панделки, бежовите костюми и безупречно скроените тренчове с така наречената стрийт култура, която по един или друг начин диктува случващото се в индустрията.

По изключителен начин той успява да сътвори един хармоничен line up от иначе коренно контрастиращи си елементи: "На първо място в колекцията е Burberry поведението и идеята за униформи. Исках да фокусирам работата си тук около заигравката с по-екстремни версии на класическата и чисто модерна част." В буквален превод концепцията се чете в съпоставката между вечния тренч, елегантните флуидни рокли, страхотните костюми и релаксирания деним, шушлек якетата, чантите тип паласки и коктейлните рокли от кристали. Така софистицираните копринени топове биват преразгледани в принт от октоподи, спортната паласка идва в питон принт, а палтата с акценти от кожа с косъм>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.