Следва

Остров Миконос - малката Венеция на Гърция

Софийски потайности - "6-ти септември"

Слънчево време. Дълга софийска улица. И още по-спокойна, следобедна разходка за опознаване на града...

All About Life преди 16 години

Слънчево време. Дълга софийска улица. И още по-спокойна, следобедна разходка за опознаване на града. Тази седмица ще ви разкажем за "6-ти септември", по-която често препускаме и рядко истински забелязваме.

Ако трябва да я обходиш бързо и незаинтересовано, няма да ти отнеме повече от двадесет минути от "Аксаков" до другия й край при  "Евлоги Георгиев".

В нашия случай следобедът ни в тази част на центъра започна в 14.00 ч. на ул. 6-ти септември 1  с чаша капучино и домашна бисквитена торта в Coffee House, винаги свежи, както вече писахме(виж).





Като един от първите кофишопове в София, мястото заслуважа твоето сутрешно внимание или обедна почивка, ако си наблизо.

Хоп на номер и Дюкян меломан. Да продаваш музика в момента си е страшен лукс, тук обаче се справят с това предизвикателство от 1994г. В момента всички в магазина са в jazzy настроение от случващия се Jazz + фестивал. Не пропускай в петте си спирки тази седмица полския Томаш Станко Квартет.
А вариантът да знаеш какво се случва всеки ден в Дюкян Меломан е следният адрес http://meloman-bg.com/. Следващият път подари винил, хитро е.





Ла страда е на "6-ти септември" 4. Мястото спокойно може да задоволи, както глад с български и руски специалители, така и жажда с вечерно питие. Предвид именуването му “Клуб театър Ла страда”, там се случват интересни неща – музикални записи, музика на живо и вариететна програма. Изненада е единственият работен ден - Събота, от 19- 24ч. Да им завиди човек.

На ъгъла на "6-ти септември" и "Графа" ни срещат възрастни лица с техните self-made продукти. Биохрани, на смешни цени. Избери между овче сирене, мляко и цветна бабина туршия.





Купуваме букет ярко жълти лалета и отминаваме с усмивка.

На "6-ти септември" няма да останеш гладен. Ако не си се класирал за място в „Дон Домат” на ъгъла със "Славянска", то опитай с „Дивака” на номер 41А.









В по-нататъшната ни „съсцелна” разходка забелязваме табела на шивашкото ателие. Прави ни специално впечатление след разговора с Агнес по повод еднообразната конфекция,която ни залива. Е, все още има места, където да изпробваш и моделиера в себе си.










През "Партиарх Евтимий" до "Васил Левски"  и до любимия ни номер 55 с Marticom на него. Огромната червена врата ни е фаворит от момента, в който преди месец не попаднахме зад нея при изключителните дизайнерски решения на Мооi.


More from View Sofia

More All About Life