Следва

Дебютната модна колекция на Риана: Да живее кройката и конструкцията

Защо ботушите на Rick Owens приличат на безшевни улуци?

or is it just us?

All fashion преди 4 години

Улуците са сред основните елементи на водосточната система. Функциите им се изразяват в това да събират и отвеждат дъждовната вода от покрива на дадена сграда. Водата от улука се стича по водосточна тръба, завършваща с пречупване и отвор, от който излиза водата. А Рик Оуенс е дизайнер - знаете - с несбъркваем почерк, характерна естетика и поведение, което е всичко обратно на примиреното.

Човек дори и добре да живее, все някой ден ще му се наложи да научи едно-две неща за водосточната система - я да я почисти, я да я смени. При Оуенс, съдбовният сблъсък изглежда е бил скоро, защото, подбирайки селекцията за днешния Lunchtime shopping, погледът ни се закова на чифт кожени ботуши, дело на дизайнера. Ботушите, намалени от 1 657лв. на 828лв. в онлайн платформата на YOOX и налични в две металически разцветки, ОЧЕВИДНО приличат на улуци. Кажете, че не сме само ние.

По принцип няма нищо лошо - артистът трябва да умее да се вдъхновява от заобикалящото го - в случая обаче смятаме, че цената за това произведение на модния гений и дизайнерската дързост, е една идея надвишаваща не само себестойността си, а и въобще приложимостта си. Наречете го богато въображение, но приликата е поразителна, не?

More All fashion