Следва

bambola

Fur free: От Prada се отказаха от кожите

null

All fashion преди 4 години

От Prada обявиха, че категорично спират употребата на животинска кожа в колекциите си, започвайки от сезон Пролет/Лято 2020. Като изделията, които вече са произведени, ще останат в продажба до приключването им.

Решението на модния гигант да се откаже от естествената кожа е свързано със сътрудничеството на групата Prada с Fur Free Alliance, който обединява повече от 50 различни организации за защита на животните от цял ​​свят.

"Групата Прада застават зад иновациите и социалната отговорност, а нашето отричане на кожата е продължение на тази политика", каза Миуча Прада.

"Използването на иновативни материали ще позволи на компанията да проучи нови граници на творчеството в дизайна и в същото време да задоволи търсенето на етична мода", допълва още тя.

По този начин италианската модна Къща се присъединява към имена като Chanel, Gucci, Burberry, Versace, Jimmy Choo, Diane von Furstenberg, 3.1 Phillip Lim и много други марки, които официално се отказаха от естествените кожи за работата си.

More All fashion

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 18 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.