Следва

Национални експерименти. Чуй Мо'Хоризонс

Мариус Куркински на корица на новия MAX

Този месец МАХ събра няколко мъже в орбитата на тази цифра, за които важи първото. И сложи в центъра на...

Events преди 14 години

Този месец МАХ събра няколко мъже в орбитата на тази цифра, за които важи първото. И сложи в центъра на компанията оспорваният талант на 40-годишния Мариус Куркински.

Ако животът е сцена и ние сме актьори в нея, то при Мариус Куркински нещата стоят точно обратно. От поп икона на 90-те до отшелник, с годините тази странна птица се превърна в синоним на българския театър.

Пред МАХ артистът и режисьор влезе в материалния свят и говори за нещата, които най-малко очакваме от него - парите, вещите и някои лоши черти от характера му.

Какво ви доставя най-голямо удоволствие в живота?
Когато свърши един спектакъл – първите 5 минути след това. Тогава се чувствам най-щастлив. Не знам къде съм – нито на сцената, нито в реалния свят, в едно междинно пространство - все едно съм си платил да ме изстрелят в Космоса. Както и преминаването от задкулисието към сцената – този момент трае няколко секунди.

Може ли да изброите три неща, които не харесвате в себе си?
Егоизъм, капризност и леност.

Кои са силните ви страни тогава?
Не е хубаво човек да се хвали сам, но пък е добре да има правилна самооценка. За себе си три добри неща трудно мога да кажа. Не съм много сребролюбив, не обръщам внимание на материалното и най-хубавото е, че съм артист и режисьор.

Кои качества цените у хората?
Смирението, уникалността, необяснимото – да ми е приятно с някого, без да мога си обясня защо, толерантността, неутралността. Не мога да понасям вулгарността и агресията. Всичко друго търпя.

С кои заблуди се простихте?
Хиляди, но пък са били много истински – така лудо съм вярвал в тях. В любовта,
в абсолютното щастие, в красотата на света, в прекрасните дни, в това, че
всичко е възможно.

Как искате да бъдете запомнен?
Искам хората, които ме познават, да ме запомнят само от сцената, от ролите ми в театъра. Актьорите, с които съм репетирал, да помнят как сме говорили, как сме ходили из улиците и сме говорили само с реплики от спектакъла
Снима се за първи път в киното на 15. Най-успешните й образи са във филмите „Граница”, „Козият рог”, „В полите на Витоша” и „Завръщане в Йерусалим”. На 18 печели международната награда „Златен орел” за ролята на Мария в новата версия на „Козият рог”. Когато гледа лентата, италианската актриса Джина Лолобриджида я сравнява с Ингрид Бергман в „За кого бие камбаната”. В театъра тя прави силни роли в „Любовници”, „Дванайста нощ” и „Железният светилник”.

През ноември МАХ извади сексапила от водещата на Dansing Stars, Елена Петрова, който дори камерите не успяха.

„Не съм начинаеща актриса и нямам нужда от популярност. И една гола фотосесия в списание няма да ми даде нищо повече.”

Елена, можете ли да танцувате?
Бих казала да.

Колко богат е съпругът ви?
Предпочитам да не създавам легенди. Със сигурност не толкова, колкото си мислят хората.

Парите влияят ли на сексуалното ви желание?
Не, властта е най-големият афродизиак. Затова и на успяващите жените в последно време се гледа като на нещо много еротично.

Смятате ли се за успяла жена?
Смятам се за реализирана и мисля, че съм намерила своето място. Това, което най-много ме обижда в нашата професия, е, че винаги трябва да се доказваш на някого за нещо.

На какво учите децата си?
Да бъдат различни. Искам всеки да бъде индивидуалист и да не се повтарят като повечето близнаци. Да са възпитани и да говорят правилен български език.

 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?