Следва

Кит Харингтън влезе в клиника

"М О М И Ч Е" на Лукас Донт - по кината от 31 май

Филм на белгийския режисьор Лукас Донт,  посветен на чувството да си роден в грешен пол

All About Life преди 4 години



„Момиче”
е дълбоко хуманна история за транссексуалната Лара – родена като момче, но със съзнанието на момиче, тя мечтае да бъде най-добрата балерина. Лара се опитва да намери смелостта да бъде себе си, но нейният пол става най-голямата пречка за реализиране тези мечти...

„Исках публиката да разбере какво е да се родиш в тяло, което не е твое. Мнозина живеят в тяло, с което не се чувстват изцяло свързани. Нужно беше да говоря за това, но също така силно исках да покажа връзката между дете и родител. Конфликтът не е между тях – от гледна точка на бащата няма никакво съмнение какво трябва да направи детето му. Той е подкрепящ персонаж, който дава цялата си любов.“ Лукас Донт, ScreenDaily


На 71-ия Международен филмов фестивал в Кан филмът печели четири награди - приза за най-добър актьор за Виктор Полстер в конкурсната програма „Особен поглед“, Наградата на ФИПРЕСИ, Златна камера (за дебютна творба от всички конкурсни програми) и Queer Palm, а освен това е отличен в категория „Най-добър филм“ на фестивалите в Сан Себастиан и Цюрих и „Най-добър дебют“ на Европейските филмови награди и филмовия фестивал в Лондон. Виктор Полстер печели наградата за най-добър актьор на престижния филмов фестивал в Стокхолм.

Търсете от 31 май в артхаус кината >>> Дом на киното, кино Одеон, Евро синема, Културен център G-8, кино Влайкова, Lucky Дом на киното (Пловдив), Фестивален и културен център (Варна). Филмът не се препоръчва за лица под 16 години.



Белгия-Холандия, 2018, 105 мин.
Режисьор - Лукас Донт
Сценарий - Лукас Донт, Анджело Тисенс
Оператор - Франк ван ден Еден
Музика - Валентин Хаджадж
С участието на Виктор Полстер, Ари Вортхалер, Оливер Бодар, Тимен Говертс, Кателине Дамен, Валентин Даненс, Магали Елали, Алис дьо Броквил, Ален Оноре, Крис Тис, Аджело Тисенс, Мари-Луис Вилдерик, Вирджиния Хендриксен
Продуцент - Дирк Импенс


 

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.