70-тарското бягство на Valentino в Рим

70-тарското бягство на Valentino в Рим

Презентацията на резорт колекцията на Valentino се провежда в Ню Йорк миналата седмица...

... но look book-ът към нея е всъщност заснет в Рим, откъдето са и корените на къщата. За сезон 2020-та Пиерпаоло Пичоли черпи вдъхновение от богатите архиви на италианското име, обвързани основно с висшата мода. По-конкретната отправна точка са 70-те години на миналия век и присъщата им екстравагантност, както и силуетите, които самият Валентино Гаравани създава през действащите си години.

Отварящата визия олицетворява цялостната концепция на колекцията, а именно кутюр пропорции, изпълнени обаче в лесни за носене прет-а-порте дизайни, които безпроблемно да намерят място в луксозния, но все пак ежедневен гардероб. Решени в монохромната гама на лилаво, ансамбълът включва дълго до земята масивно наметало, копринена рокля-риза и широкопола шапка без излишни натруфени орнаменти и декорации. Целият тон на колекцията се характеризира с отсъствието на ненужна декорация, с изключение на тюрбана с пера, който адекватно придружава част от модния арсенал. Обувките биват леко грубовати равни сандали или велурени ботуши до коляното на невисок дебел ток, а чантите се редуват като присъствие с добре познатите ни дизайни и нови такива, които тепърва предстои да разгледаме.

По-малкото наистина е повече, когато става дума за Пичоли - с помощта на прекрасни скъпи материи като коприна, вълна, фина тафта и добре направен креп, идващ под формата на страхотен вечерен костюм, той създава премерени, но едновременно с това изкусни силуети по маниер, присъщ единствено на него. Гореспоменатите пера, освен по копринените тюрбани, намират място и по балон ръкавите на красивите блузи, както и по роклите-ризи, от чиито райета те всъщност се сформират.

Цялата резорт колекция - разглеждаме в галериятa горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia