Следва

Ще си имаме ново кралско бебе

Големите любовни истории: Кит Харингтън и Роуз Лесли

страст на екрана, кавги, а после сватба в замък...

Love преди 4 години

Това лято 32-годишните Кит Харингтън и Роуз Лесли ще отбележат първата годишнина от сватбата си. За мнозина любовната им история изглежда досущ като истинска приказка: двамата се срещат на снимачната площадка на култовия "Игра на тронове", екранният им романс се превръща в истински, и завърши с грандиозна сватба в съвсем реален замък.

В редовете следва интересната и доста драматична любовна история на актьорите>>>


Юли 2011 година: Химия на снимачната площадка

Кит Харингтън и Роуз Лесли се познават отпреди да започнат да си партнират професионално  в сериала на HBO, но чувствата им изригват точно на фона на сценария на тв сагата. През 2011 г. Роуз се присъединява към основния каст на "Игра на тронове" за втория сезон, изпълнявайки ролята на любимата на Джон Сноу, екранният герой на Кит Харингтън. Така актьорите започват да прекарват много време заедно, както на сцената, така и в свободното си време. Репетират десетки любовни, много страстни сцени в продължение на безкрайни часове - естествено е, че пламва искра. Химията между актьорите моментално става видна за целия свят, в частност за всичките им колеги. Феновете, за разлика от екипа, изобщо не подозират, че отношенията между Кит и Роуз са всичко друго, но не и само приятелски.

Между другото, в интервю Харингтън признава, че винаги е имал тръпка към Лесли, съвместната им работа просто е направила бляна възможен. "След като прекарах малко повече време с нея, моментално осъзнах, че започвам да се влюбвам. Ако имате романтичен интерес към някого, а после играете двойка на екран, то влюбването е някак неизбежно."

Август 2012 година: Първи слухове за връзка

Няколко месеца след премиерата на втория сезон на Game of Thrones, всички моментално започват да говоря за романса между Кит Харингтън и Роуз Лесли. Самите актьори провокират слуховете, появявайки се на романтична среща в ресторант, където очевидци ги забелязват прегърнати. Папараци улавят страстите между Кит и Роузи, но двойката така и не обявява официално отношенията си, оставяйки феновете да се чудят: имат ли или нямат връзка и кога ще си признаят? 

Август 2013 година: Раздяла

Година по-късно в пресата вече се говори за раздялата на актьорската двойка. Кит и Роуз са публично заедно все по-рядко, а красавицата приключва ангажимента си в сериала, тъй като героинята й е убита.

Август 2015 година: Помирение

В продължение на две години феновете не спират да се чудят какво се случва в отношенията на Кит Харингтън и Роуз Лесли. В пресата от време на време витаят слухове, че звездите отново са влюбени: през 2014 г. папараци ги щракват заедно на летището в Лос Анджелис - актьорите се държат скромно обаче, без да демонстрират публично чувства. Истинските почитатели са уверени обаче, красавците са се събрали отново, а из мрежата започват да се появяват все повече и повече кадри на гушкащо-целуващата се актьорска двойка.

Април 2016 година: Потвърждение на романса

През пролетта на 2016 година Кит Харингтън и Роуз Лесли най-накрая потвърждават многогодишните слухове за силна романтична връзка. Звездите от поредицата се появяват на червения килим на събитие в Лондон, държейки се за ръце и очевидно много, много влюбени. 

Юни 2017 година: Съвместен живот

Въпреки че вече съвсем официално са обявили любовта си, Кит и Роуз продължават да се въздържат от коментари и категорично държат личния си живот в сянка. Въпреки това, в интервю с Джеймс Кордън актьорът проговаря за отношенията с колежката, издавайки, че двамата живеят заедно.

Септември 2017 година: Годеж

Започват да се появяват слухове, че звездите са ангажирани и скоро ще станат съпруг и съпруга. Официалното потвърждение идва в началото на есента на 2017-та, когато двойката обявява годежа си, избирайки класическия британски начин за това - отбелязване на щастливата новината на страниците на The Times.



Юни 2018 година: Сватба

Кит Харингтън и Роуз Лесли започват подготовка за сватбата си близо година преди заветния ден. Причината - актьорът трябва предварително да координира датата на празника с продуцентите на "Игра на тронове". В резултат, церемонията на Кит и Роуз се провежда на 23 юни 2018-та в Шотландия. Двойката се венчава в Рейнската църква в Абърдийншър - церемония, на която присъстват не само роднини на младоженците, но и актьори от култовия сериал - Емилия Кларк, Мейси Уилямс, Софи Търнър, Питър Динклаж и други телевизионни звезди. За първото си автопътешествие като съпруг и съпруга, Харингтън и Лесли избират ретро Land Rover с табелка "Just Married", който ги отвежда към наследствения замък на семейство Лесли, датиращ от 12-ти век. Естествено, сватбеният купон продължава до светло. 

Ноември 2018 година: Слухове за изневяра

Шест месеца след великолепната сватба на актьорската двойка, из мрежата се появяват слухове, че Кит си има любовница - не холивудска красавица, а руската тв звезда и модел Олга Власова. Тогава момичето заявява, че се е срещнала със звездата по време на пътуване до Люксембург. Олга описва интимните си отношения с Харингтън в детайли и представя доказателства в снимки: кадри на гол мъж, лежащ на легло, подозрително приличащ на Кит. Докато пресата активно обсъжда секс скандала, представителите на актьора официално отричат слуховете за връзка с рускинята. От своя страна, Роуз категорично отказва коментари по темата. Е, очевидно Кит бързо е успял да убеди любимата, че слуховете за любовна авантюра с руска тв-звезда не са нищо повече от фалшива PR история.



Май 2019 година:

Малко преди годишнината, отношенията на Харингтън и Лесли отново са на кръстопът, особено след като стана ясно, че актьорът е постъпил в клиника, където да лекува депресия и зависимост от алкохол и опиати.

More Love