Разчупеният минимализъм на Jil Sander

Разчупеният минимализъм на Jil Sander

ah...

Съпрузите Луси и Люк Майер, които от 2017-та насам стоят зад Jil Sander като креативни директори, заразяват с ново настроение резорт колекцията за 2020-та. Сложният минимализъм, присъщ по принцип на бранда, бива, така да се каже, олекотен откъм изпълнение в детайла. Това обаче съвсем не означава, че резултатът е опростен, а по-скоро изпълнен с по-голям финес и лекота от обичайното. Чистите минималистични линии се движат концептуално, уважавайки всеки щрих и най-вече занаятът и уменията, вложени в изработката.

Дуото дизайнери споделят следното: "Силуетът е много издължен и слаб. Той следва линията на тялото, но в един неочакван момент се чупи от общото с игрив детайл като завързване на аксесоар около талията - колан, пуловер или чанта. Дори тейлърингът, който безспорно попада сред силните черти на бранда, е минат през по-нежна призма. Страшно харесваме тейлъринга, защото се прави изцяло на ръка, това не е индустриален продукт."

Ръчните детайли са своеобразен хайлайт в line up-а, придаващи леко доловимо фолклорно излъчване, четящо се при близка среща с продукта. Използвана е старата японска tie-dye техника като декоративен елемент по цветните тютюн коприни и бели памучни топове с индиго отпечатъци. А разчупените линии, за които дизайнерите говорят по-горе, се наблюдават в строгите силуети като прегъвания на материите, леки драперии и лазерно изрязани орнаменти върху тежкия велур - всичко в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia