Следва

It was about time: Руши вече е навсякъде!

След премиери на четири континента "Рокетмен" идва и в българските кината

След премиери в Кан, Лондон, Ню Йорк, Сеул и Сидни филмът за живота на иконичния сър Елтън Джон - Рокетмен ще зазвучи в кината в България този петък, 31 май.

Movies & TV преди 4 години

За най-нетърпеливите фенове на легендарния певец лентата вече може да бъде видяна на предпремиерни прожекции в избрани киносалони.

Вчера в Ню Йорк се проведе последната официална премиера на филма, на която, разбира се, присъстваха звездите на Тарън Еджъртън, Ричард Мадън, Джейми Бел, Брайс Далас Хауърд, текстописеца на Елтън Джон - Бърни Топин, съпругът на Елтън и продуцент на филма Дейвид Фърниш и режисьора Декстър Флечър. На червения килим в Ню Йорк, редом до съпруга си и продуцент на филма Матю Вон, блесна и супермоделът Клаудия Шифър, която също е и изпълнителен продуцент на филма под името Клаудия Вон.

"Елтън Джон обожава филма", сподели Тарън Еджъртън.

"Той много се вълнува за лентата и това за нас е показателно как сме се справили. Въпреки че Елтън ни даде благословия и знаеше през цялото време каква история разказваме, той все пак остави всичко на нас. Рисковано е, защото не знаеш как ще реагира. Общото усещане, надявам се, е, че филмът носи добро настроение и представя неговото наследство", допълни още той.

 

Неподправената и откровена рокендрол музикална фантазия Рокетмен разказва житейската история на Елтън Джон в годините, когато той прави големия си пробив на сцената. Заглавието на филма е вдъхновено от едноименния хит и прави аналогия с кариерата му и шеметното му издигане към звездния небосклон. Рокетмен проследява фантастичния път и трансформацията на Реджиналд Дуайт от срамежливо, свирещо на пиано дете-чудо, спечелило стипендия за Кралската музикална академия, до международната, екстравагантна суперзвезда Елтън Джон.


Тази вдъхновяваща, общочовешка история, в която момче от работническо семейство става една от най-ярките и емблематични фигури в поп културата, е разказана на фона на най-известните и обичани песни на Елтън Джон. Те са в изцяло нов аранжимент и в изпълнение на звездата на филма Тарън Еджъртън, който не просто влиза в ролята на легендарния изпълнител, но и придава съвсем нов заряд на творчеството му.

Рокетмен бе един от най-очакваните филми в Кан, въпреки че беше представен извън официалната селекция. Лентата предизвика възторжени овации и просълзи легендата на съвременната поп-музика.

More Movies & TV