Следва

The Marc Jacobs: Възкръсна ли Джейкъбс?

STRAIGHT OUTTA MARKET

Запомнете този слоган!

All fashion преди 4 години



От поне три години насам STRAIGHT OUTTA COMPTON си е същинско модно движение, а да ти кажат, че изглеждаш very Straight Outta Compton, се броеше за комплимент. Става въпрос за сериала на MTV, който прокара в ежедневието ни много 80-тарски "gangsta paradise" вибрации, преразглеждайки историята на групата NWA от улиците на Комптън, Лос Анджелис, развиваща се паралелно с революционизирането на хип-хоп културата.





Една типична STRAIGHT OUTTA COMPTON визия би изглеждала по следния начин: провиснали панталони, нагръдници, обемни суетшърти с качулки, fanny packs, шапки с козирки, обемни ланци всякакви, тъмни очила - абсолютно задължителни. Определено не се вписват в арсенала на вечните модни трендове, но пък са ключовите елементи, улавящи емблематичния стил на легендарната рап култура от самото й зараждане.





Използваме момента на затихване на цялата тази bad boy тематика, за да прокараме нова - STRAIGHT OUTTA MARKET. И тъй като гореизброените модни придобивки се оказват недостатъчно устойчиви на вечноизменящата се модна крива, въвеждаме свои.

Да излезеш право от маркета съчетава в себе си не гангстерския рай, а летния.





Дешифроваме: абсолютна и всевластваща логомания - Fila, Armani Exchange, Activia, Marella, обезателно тенис козирка Dior, театрален елемент, какъвто само Алесандро Микеле за Gucci може да възпроизведе, прозрачни аксесоари - по възможност много - естествено, и чанта, пълна с изобилие, защото гоним мащабност, преувеличеност и усещане за неизчерпаемост. Щедрото окичване с всякакви на пръв поглед несъчетаеми елементи е в основата на STRAIGHT OUTTA MARKET, а и същия щедър маниер откъм споделяне - на емоции, на дрехи, на жестове, на лога, на Activia, на щастието изобщо. 





Провокацията е не само търсена, а категорично задължителна, за да се превърне и "изглеждаш много Straight Outta Market" в комплимент. Нашата е в PVC Marella-та, пълна догоре с пакетирана плодово-млечна свежест, превръщаща тeгела вкъщи-магазина-парка-вкъщи в усещане за небце-празник.

Съгласяваме се, че STRAIGHT OUTTA MARKET стилистиката е въведена в експлоатация, а модният експеримент е успешен. Откриваме на улицата и в най-близкия маркет, и като кепшън, обобщаващ инстаграм кадри...

Всички визии са STRAIGHT OUTTA: FootCourt, Opticlasa, Armani Exchange и Collective.

Фотограф: View Sofia
Стилист: Габриела Желева
Грим: Даниела за Vogue Vision
Модел: Ани / Ivet Fashion

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.