Следва

Изложба на Илиян Лалев от цикъла Пропусната възможност

Национални експерименти. Чуй Мо'Хоризонс

Хановер, столицата на Долна Саксония, известен още като „Босхановер”, въпреки че това му название може би е...

Events преди 14 години

Хановер, столицата на Долна Саксония, известен още като „Босхановер”, въпреки че това му название може би е малко измамно, понеже тук рядко можеш да видиш кристално синьо море и палми. Въпреки това, може да се спори, че това е мястото където се появяват първите сливания на „ню-боса” и фънки брейкове в средата на 90-те.

В края на тази декада, музикалните маниаци Ралф Дроземайер и Марк ‘Фо’ Вецлер били толкова неинспирирани от 4/4 досадата на местния клуб, че те поели инициативата да изпитат любовта си към боса, джаз, соул, бугалу и денс музиката и от този момент се родили Мо’Хоризонс.

Дебютния албум на дуото „Come, Touch The Sun” излиза 1999 и привлича армия от фенове, жадни за техния освежаващ електронен подход. Тракове като “Foto Viva” моментално се превръщат в класики. Звуците им те пренасят от скуката към плажовете н Рио и отвъд!

Групата Mo’Horizons вече има сериозна международна репутация. Независимо дали са на турне като DJ-и или със звукова система, те са оставили слушатели и публика по цялото кълбо докоснати от „босхановерското” слънце.

Точно като музиката, която правят духът и стилът им са свободни и летни. Ще ги видиш облечени в ризи с плажни мотиви, свежи цветове, носещи много настроение.

През последните 10 години музикални стилове се появяваха и изчезваха, но след четири студийни албума, и няколко ъндърграунд хита, Mo’Horizons все още звучат толкова свежи и радостни от живота, както преди една декада. Разбира се, момчетата не са забравили и да „напомнят за утре” (Remember Tomorrow)!!

… и естествено, те все още обикалят по турнета като dj-тим и работят с различни гост музиканти, до където ги отведе слънцето.

В края на това лятото те посетиха и Варна, очакваме ги отново скоро, защото наистина носят лято.

Чуй ги и се забавлявай!
 

 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?