Следва

ГОЛО ТЯЛО: Изложба на Георги Ст. Георгиев

От днес в кината: "Тайните на Киетуд"

ТАЙНИТЕ НА КИЕТУД | THE QUIETUDE | LA QUIETUD

Movies & TV преди 4 години

След дългогодишно отсъствие и след като баща ѝ получава сърдечен удар, Еугения се завръща в Киетуд. Това е семейното имение близо до Буенос Айрес, където тя се събира с майка си и сестра си. Трите жени са принудени да се изправят срещу емоционалните травми и мрачните тайни на споделеното им минало, протекло на фона на военна диктатура. Отдавна погребани обиди и ревност се появяват и разкриват отново, усилени от смущаващата физическа прилика между двете сестри.

ОТ РЕЖИСЬОРА ПАБЛО ТРАПЕРО
"Тайните на Киетуд" е личен филм за женската вселена и сестринството. В началото на историята, Еугениа и Миа - главните героини – са много сходни, но докато напредва, историята следва различни посоки, следвайки различните пътища, които двете сестри са избирали през живота си. Тревожното минало на родителите им ще се изправи срещу тях.

Действието се развива в огромно и красиво имение – Киетуд, разположено в обширна, широко отворена местност извън Буенос Айрес. Атмосферата, която е изпълнена със спомени и тайни, които са били погребани от години, прониква и разрушава връзките между героите.

Почти непреодолимата, почти задушаваща природа, сама по себе си напоява отношенията между родители, синове, дъщери и любовници. Тихите пейзажи, които прегръщат жените през целия ден, докато се движат между дървета и животни, контрастират силно с нощта, когато оглушителната тишина разкрива историята в тези стени.

"Тайните на Киетуд" приканва зрителя да сподели уникалните дълбочини на нашите герои, тяхната история и околностите им, и предлага на зрителите да се потопят в емоционалните лабиринти, в които тези отчаяни и красиви герои ще изиграят своята история."

ЗА РЕЖИСЬОРА ПАБЛО ТРАПЕРО
Пабло Траперо е едно от ярките имена в съвременното аржентинско кино. Той е роден в Сан Джусто, Аржентина през 1971 г. През 1999 г. режисира първия си филм, Mundo Grúa, който печели наградата на критиката във Венеция.

През 2002 г. той създава продуцентската си компания, Matanza Cine, за да продуцира собствени и други филми. Вторият му филм, El Bonaerense (2002), е с премиера в Кан, Familia Rodante (2004) е показан във Венеция, и Nacido y Criado (2006) в Торонто.

През 2008 г., филмът Leonera, показан в конкурсната програма в Кан, разкрива таланта на Мартина Гусман, муза, актриса и продуцент на Траперо. Той отново се завръща в Кан с Carancho (2010) и Elefante Blanco (2012), и двата филма са в програмата „Особен поглед“, а през 2014 г. е председател на журито на "Особен поглед".

През 2015 г. Траперо получава почетната награда "Кавалер на Ордена на изкуствата" от френското министерство на културата, той е първият южноамерикански режисьор, който получава тази чест. Последният му филм, "Кланът", спечели безброи награди, сред тях "Сребърен лъв" за най-добър режисьор на Филмовия фестивал във Венеция, както и "Гоя" за най-добър филм. През 2017г. става член на Академията за филмови изкуства и науки.

ФЕСТИВАЛНИ УЧАСТИЯ И НАГРАДИ
Награда на журито за най-добра актриса за Грациела Борхес, Белград FEST International Film Festival 2019
Номинация "Golden Spike" за най-добър филм за Пабло Траперо, Valladolid International Film Festival 2018
Номинация "Queer Lion" за Пабло Траперо, Venice Film Festival 2018


НАЦИОНАЛНОСТ: Аржентина, 2018
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 117 мин.
ЖАНР: драма, трилър
РЕЖИСЬОР: Пабло Траперо
СЦЕНАРИЙ: Пабло Траперо
ОПЕРАТОР: Диего Дусуел
С УЧАСТИЕТО НА: Беренис Бежо, Мартина Гусман, Едгар Рамирес, Хоакин Фуриел, Грасиела Борхес
ПРОДУЦЕНТИ: Пабло Траперо, Аксел Кушеватцки
ПРОДУКЦИЯ НА: MATANZA CINE, TELEFE
МОНТАЖ: Алеяндро Бродерсон
ДИЗАЙНЕР НА ПРОДУКЦИЯТА: Кристина Нигро
ДИЗАЙН КОСТЮМИ: Моника Тоши
МУЗИКА: PAPA MUSIC
СВЕТОВЕН РАЗПРОСТРАНИТЕЛ: WILD BUNCH
РАЗПРОСТРАНИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ: 6А МЕДИА ЕНТЪРТЕЙМЪНТ
СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА: 30 август 2018, Аржентина
ПРЕМИЕРА ЗА БЪЛГАРИЯ: 31 май 2019

More Movies & TV