Следва

We love: Как им се получава на Burberry и анонимното фешън дуо @Checking_Invoices

Клеър Уайт Келър за Givenchy: микс от стрийт елементи и вечни символи на élégance à la française

Лутащата се между Лондон и Париж Клеър Уайт Келър миксира типични стрийт визии с вечните символи на élégance à la française.

Runway преди 4 години

Уайт Келър превзема улицата и прилежащия й стил за презентацията на резортната си колекция за Givenchy, обхващайки всевъзможните персонажи на града - от стари познайници на улицата, правещи първи крачки за деня, до най-видните fashion week ентусиасти, използващи всеки удобен момент, за да превърнат тротоара в собствен подиум. Като креативен директор на базирания в Париж бранд, британската дизайнерка непрестанно се лута по отсечката Лондон-Париж, откъдето и миксът на типични стрийт визии като окъсани деним якета и обемисти бомбъри с някои от вечните символи на élégance à la française.

Прокрадва се идеята за буржоазния тренд с разпръсването на всички златисти копчета върху почти всеки един моделите й, не пропуска да отдаде почит и на основателя на Къщата Юбер дьо Живанши, ясно изразена е и препратката към ерата на изобилието - края на 70-те и началото на 80-те, взаимства дори от собствената си пролетна колекция за марката, инжектирайки тук-таме lineup-а с шотове наситени цветове.

"Впечатляващо е как хората, чрез стрийт стайла и всичко останало, стават все по-ламтящи за внимание, оттук и интензитетът на цветовете", разказва Клеър по повод резортната си колекция пред WWD.

Макси палтата, изработени от овча кожа, идват във вариации на розово от дъвките за балони и оувърсайзд животински принтове за най-големите смелчаци. Уайт Келър разкрива, че за разлика от голяма част от колегите си, е решила да прекрати употребата на изкуствена кожа в колекциите си, защото смята влиянието на синтетичните материали върху природата за крайно вредно.

"Знам, че е добра алтернатива на естествената кожа, но не съм сигурна, че чисто природосъобразно е най-доброто решение за момента. Може би ще открием по-добро, но предпочитам да изчакам, докато е вече факт. Овчата кожа е био продукт (отпадък) на хранителната индустрия, така че реално, ако не се използва, е похабяване на продукта!"

За тези с по-консервативен офис дрескод, колекцията предоставя предостатъчно бежови тренчове, както и звездната 60-тарска оранжева миди палто-рокля (по наше мнение би паснала чудесно и в гардероба на Първата дама на Франция Бриджит Макрон, разбира се, без ултра деконструктивната коралова кожа на високите велурите ботуши).

Опитът за фин баланс се пренася и в мъжката част от колекцията, включваща инспирирана от мотокрос спортна линия, но и изискана гама от вечерни облекла. "Вече имаме мъжка клиентска база и за кутюра, което си е доста необичайно, имайки предвид, че тръгваме от нулата", казва Келър.

Друг аспект от новия бизнес модел на френската Къща са дамските чанти. Сред новите предложения този сезон са голямата Bond, да си я наречем направо торба, както и значително по-малката по размер чанта, решена в крокодилска кожа и доукрасена с доста вериги.

"Често улавям самата себе си как предпочитам да пътувам с огромни торби, но също така искам и малка по размер и наистина страхотна чанта, за когато се наложи да изляза вечер или дори просто на обяд, така че често нося няколко чанти", завършва разказа си Келър, затвърждавайки позицията си на вечнопътуваща модерна жена.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.