Следва

Япония през финия поглед на Oscar de la Renta

Стил урок на седмицата: Summer ready сме!

С официалния старт на първия от летните месеци, започваме и сериозната подготовка на летните ни или по-точно ваканционни гардероби.

All fashion преди 4 години

Настроението витае във въздуха и бива допълнително подплатено от стотиците красиви кадри с тема #ootd или outfit of the day, на които ежедневно ставаме свидетели в социалните мрежи. Именно оттам черпим вдъхновение, за да начертаем стилистичните основи на това, което искаме да носим, веднъж щом термометърът покаже 30 градуса. Преглеждаме и селектираме основното не само за едно хубаво лято, но и за модно такова, придружено от одобрени за сезона хайлайти, които предстои да наблюдаваме редовно през следващите 90 дни.

Оставяме плановете настрана и започваме да действаме по списък, съдържащ пет основни точки, които подреждаме така:

The White Dress
Белият тон неизменно присъства във всеки летен гардероб, а роклята, решена в неговата палитра, влиза в ролята на основен похват за оцеляване в горещите температури. Съгласувано с демонстрираното от инфлуенсърите дотук, всеки един силует и дължина са добре дошли, а ние лично не откъсваме очи от миди роклите-ризи, комплиментиращи всяка дамска фигура.

The Romantic Top
Романтичните бели топове, под чието влияние се очаква да протече лято 2019-та, се характеризират с квадратно или сърцевидно деколте и приятно обемни ръкави, изработени от леки памучни материи. С ретро облечени копчета в плат или с връзки и дантели, въпросният дизайн добавя усещане за женственост във визията и изглежда особено добре в комбинация с джинси с висока талия.

The Swimsuit 
Няма накъде без него, затова внимателно събираме вдъхновение в кадри, избирайки измежду цели или половинка силуети и акомпаниращите ги аксесоари, съобразени в неутрална или ярка палитра. Черно, червено, бяло, на райе или абстрактен принт, палитрата от избори побира за всекиго по нещо.

The Shoes
Сандалите специално са тема, която разискваме усилено от началото на миналия месец насам и по която неуморно продължаваме да работим. Основно те могат да бъдат с много фини каишки или чехли с дебела лента и нисък ток, равни, високи или такива, наподобяващи немски турист от миналото, известни оше с по-културния си еквивалент dad sandals.

The Shorts
Един от първите елементи, идващи наум при мисълта за летен гардероб са именно шортите. Лято 2019-та пък предлага набор от интерпретации, за да избираме докато припознаем своя чифт. От класическите и неостаряващи силуети в нежни пастели, до взаимстваните от мъжкия гардероб бермуди и непретенциозните сайклинг шорти, които носим с оувърсайзд блейзър и грубовати кецове, експериментираме свободно.

More All fashion