Следва

Balmain превръща мъжкото си дефиле в музикален фестивал

Япония през финия поглед на Oscar de la Renta

Креативното дуо зад Oscar de la Renta представя резорт колекцията за 2020-та, подчинена на темата за пътуването и по-конкретно Япония като основна точка.

Runway преди 4 години

От първи поглед обаче препратките не са видими, те са доста деликатно прокарани в силуетите, както самите Лаура Ким и Фернандо Гарсия се изразяват: "Потърсихме вдъхновение в епохата Мейджи, когато Япония се отваря към Запада през късния 18 век и началото на 20-ти век."

Веднъж щом посоката е изяснена в детайли, особеностите на дизайните започват да звучат като неразривна част от цялото - златни кантове обшиват тъмносините костюми, наподобяващи военни униформи от средата на 19 век в Япония; кимоно палто и яке в мека конструкция, различаваща се от реалното кимоно, но все пак с видима препратка; пачуърк мотиви представени и като апликация върху строгите миди рокли, и като част от принта в плисираните поли и тежки, на фона на останалото, вечерни рокли със забележителен обем.

Tie dye техниката също е заложена като присъствие и се наблюдава в различни форми - костюм с двуредно закопчаване и свободен панталон, романтична макси рокля с гръцки пропорции. Съответните пропорции не се появяват в един единствен дизайн, а напротив - забележителната бална рокля от тюл и пайети в злато се разполага по подобен маниер. Златните шевове, за които споменахме по-горе, присъстват като лайтмотив и на други места в line up-a, но при вечерните дизайни те търпят градация - от фин шев преминават в златни вериги, които в контраст на своя обем, стоят нежно, основно, може би, заради съпоставката с голата кожа на моделите.

Чувството за лекота и премереност се чете в цялата колекция, не единствено заради ефирно падащите силуети въпреки недотам простите си конструкции, но и заради умелия подбор на цветова палитра в бяло, тъмносиньо, екрю, жълто и червено, които поддържат тона оживен.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.