Следва

WIN IT! Опознай екопътеките в Родината, за да я обикнеш!

Четиво в четвъртък: Опознай екопътеките в Родината, за да я обикнеш!

... с "52 екопътеки за всеки"!

All About Life преди 4 години

Това лято Ели Иванова, пътешественик и създател на блога "Друми в думи", ще бъде и нашият, и вашият гид в пътешествията из България! Първата й книга "52 екопътеки за всеки" (ИК „Сиела”) излиза в луксозно цветно издание с множество фотографии и разнообразни идеи за разходка сред природата за всеки уикенд от годината! 52 живописни маршрута край повече от 100 интересни забележителности в 11 планински региона (Родопите, Странджа и Сакар, Рила и Пирин, Стара планина и Предбалкана, Рудина планина, Витоша, Лозенска планина и Средна гора) и най-голямата равнина у нас, Дунавската, са отпечатани върху страниците на луксозното издание.

Авторката ни подканва да зарежем заседналия начин на живот и да се отдадем на активна почивка сред живописната природа на Родината. Опознай екопътеките в Родината, за да я обикнеш!

Следвайки маршрутите на "52 екопътеки за всеки" ще се натъкнем на спиращи дъха природни забележителности и на малко известни свидетелства за вековната ни история; ще видим водопади, езера, пещери, останки от древни светилища, долмени, каньони и скални образувания, а също и църкви, манастири, крепости, за чието съществуване дори не сме предполагали. Сред дестинациите, които Ели Иванова е подбрала в книгата, срещаме както по-популярни маршрути като Вазовата екопътека до водопад Скакля в Искърското дефиле и Дяволската екопътека в Родопите, така и по-малко известни като Древния тракийски град на мъртвите в местността Пропада, близо до Малко Търново и пътеката до крепост Калето, до село Кошница в Родопите.

Всяка от екопътеките е с различна дължина и степен на трудност – от такива с леки и кратки маршрути до по-дълги, изискващи по-добра подготовка и повече време за изминаване. Затова "52 екопътеки за всеки" е подходящ пътеводител както за по-авантюристично настроените, които обичат да посещават нови места и водят по-активен начин на живот, така и за тези, които не са свикнали да са на път постоянно, но проявяват интерес към разходките из природата. За по-голямо улеснение на читателя, в книгата си Иванова класифицира пътеките според тяхната трудност, както и според състоянието, в което се намират съоръженията по тях. Някои са добре запазени и поддържани, а по други, например, маркировката е трудна за проследяване.

Цветните фотографии в "52 екопътеки за всеки" са дело на Ели Иванова и Иван Иванов, а снимката на корицата е с автор Евгени Димитров. Графичната концепция и дизайн на книгата са на художника Дамян Дамянов.

До края на календарната седмица имате възможността да станете горди притежатели на луксозния пътеводител, като участвате в GIVEAWAY-я в инстаграм профила ни! Повече информация откриваме ТУК>>>

"Природата е най-великият творец."
Йохан Волфганг Гьоте

More All About Life